Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ginerele lui Traian Băsescu în topul despăgubirilor de la ANRP

Bucureşti: Ginerele lui Traian Băsescu în topul despăgubirilor de la ANRP

DISTRIBUIȚI

133513 –  12122014 – Cele mai mari 30 de despagubiri acordate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) insumeaza peste 4,6 miliarde de lei (circa 1,05 miliarde de euro), printre cei care au primit titluri de depagubire numarandu-se unul dintre ginerii lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, omul de afaceri Gheorghe Stelian zis „Stelu”, precum si unul dintre nepotii omului de afaceri Gigi Becali, Vasile Geambazi. 

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, citat de Hotnews.ro, cei trei beneficiari de despagubiri mai sus mentionati nu sunt mostentitori directi au persoanelor carora comunictii le-au nationalizat averile, ci cumparatori de drepturi litigioase de la mostentorii de drept.

Radu Pricop figureaza alaturi de alte patru persoane ca beneficiar al unei despagubiri de circa 10 milioane de euro.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian figureaza in „Top 30” cu cele doua dosare solutionate cu emiterea titlului de despagubire, in valoare totala de circa 150 de milioane de euro, care fac obiectul dosarului penal in care este urmarit penal de DNA alaturi de Alina Bica, fostul procuror-sef al DIICOT.

„Stelu” nu este singurul beneficiar din cele doua dosare de despagubire, alaturi de el figurand si Valentin Visoiu, Adrian Andrici, si Gabriel Gheorghe, alti oameni de afaceri urmariti penal in dosarul penal de la DNA.

Vasile Geambazi figureaza pe lista de la ANRP cu o despagubire de 67 de milioane de euro, fiind singurul titular al acelui dosar.

Cea mai mare despagubire individuala de pe lista a luat-o omul de afaceri Horia Simu Schipu, peste 100 de milioane de euro. Potrivit raportului Curtii de Conturi mentionat, Schipu nu este mostenitor direct in dosar, el cumparand drepturile litigioase cu circa 1,5 milioane dolari.

Pe lista celor mai mari 30 de dosare pentru care ANRP a emis titluri de despagubire figureaza insa si mostenitori directi ai proprietarilor de drept. De exemplu, mostentitorii industriasului interbelic Nicolae Malaxa au primit despagubiri de 245 milioane de euro, iar cei ai lui Max Ausnit, un alt mare industrias interbelic, aproape 30 de milioane de euro, potrivit listei celor mai mari 30 de dosare solutionate cu emiterea titlurilor de despagubire. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.