Acasă Politic Bucureşti: Ioan Niculae neagă că a dat mită Alinei Bica

Bucureşti: Ioan Niculae neagă că a dat mită Alinei Bica

DISTRIBUIȚI

 Ioan Niculae133578 –  16122014 – Omul de afaceri Ioan Niculae neaga ca i-ar fi dat mita 3,5 milioane euro fostei sefe al DIICOT, Alina Bica, pentru tergiversarea unui dosar.

„Nu am cunoscut-o, nu am luat legatura cu doamna Alina Bica, nici direct si nici prin intermediari si nu i-am dat suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului Romgaz”, a declarat Ioan Niculae, potrivit unui comunicat al grupului InterAgro al carui proprietar este.

El sustine ca publicarea informatiilor privind presupusa mita urmareste discreditarea sa, „ca persoana si ca om de afaceri”.

„In dosarul Romgaz m-am prezentat in fata organelor de cercetare penala, respectiv in fata procurorilor de caz, ori de cate ori am fost chemat, insotit de fiecare data de avocatii mei, iar toate apararile pe care mi le-am facut in aceasta cauza au fost si sunt in conformitate cu legea penala. Dosarul este unul complex, care presupune o ampla cercetare judiciara, de lunga durata, inclusiv realizarea unei expertize contabile, ceea ce face lipsita de orice logica presupusa mea incercare de a da bani procurorul sef al DIICOT, pentru tergiversarea acestuia, pana la implinirea termenului de prescriptie. Precizez ca, potrivit Codului Penal, termenul de prescriptie la infractiunea de subminare a economiei nationale este de 30 de ani, fiind practic imposibil ca un dosar sa fie intarziat atat timp. Cred ca multi dintre cei suspectati in acest dosar nu ar mai fi in viata peste 30 de ani”, a spus Niculae.

El a mai afirmat ca nu a fost audiat niciodata in noul dosar si nu i s-a adus la cunostiinta vreo invinuire.

Alina Bica ar fi primit mita 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca sa intervina in solutionarea dosarului celui dintai la DIICOT, fiindu-i promisa si functia de procuror general.

Informatiile apar pe blogul jurnalistului Robert Turcescu, unde a fost publicat un document al Directiei Nationale Anticoruptie, conform caruia procurorii DNA fac cercetari cu privire la Alina Bica, intr-o cauza disjunsa din cea in care fosta sefa a DIICOT este arestata preventiv. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.