Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liviu Dragnea şi Elena Udrea, implicaţi într-un nou dosar al Alinei...

Bucureşti: Liviu Dragnea şi Elena Udrea, implicaţi într-un nou dosar al Alinei Bica

DISTRIBUIȚI

133531 –  15122014 –  Procurorii DNA au deschis un nou dosar pe numele Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT. Numele celor care apar alături de fosta şefă a combaterii criminalităţii organizate sunt cel puţin spectaculoase – Liviu Dragnea, Elena Udrea, Dorin Cocoş, Ioan Niculae, Ovidiu Tender sau Bogdan Buzăianu, unele dintre ele, deși au mai fost anchetați în divesre spețe, neapărând, până acum, într-un asemenea context. Cea care pare să-I reunească în acest moment pe toți este chiar fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, pe lângă care s-ar fi intervenit pentru a-i scăpa de acuzaţii grave, cu prejudicii de ordinul sutelor de milioane de euro pentru stat.

Dacă în ceea ce o privește, Elena Udrea își asumă asocierea cu Alina Bica și căsătoria cu Dorin Cocoș, nu același lucru se întâmplă în cazul lui Liviu Dragnea, care neagă implicarea sa în susținerea procurorului Bica pentru funcția de șef al Parchetului General.

„Nu știu, aud prima dată această informație. Sigur, dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Doamne, iartă-mă, cum să fac eu așa ceva? Nu am fost ministrul Justiției, cui să i-o propun procuror general?”, a declarat, la rândul său, Liviu Dragnea.

Unul dintre numele care apar în acest nou context îmn încrengătura relațională a Alinei Bica este cel al omului de afaceri Ioan Niculae (acuzat de subminarea economiei naţionale), care ar fi apelat la sprijinul lui Liviu Dragnea pentru a intervene la Alina Bica, la vremea respectivă procuror-şef al DIICOT. Ioan Niculae i-ar fi promis Alinei Bica suma de 3,5 milioane de euro în schimbul tergiversării dosarului până la apariţia prescripţiei, potrivit unor surse judiciare. Alina Bica i-ar fi cerut procurorului de caz să oprească investigaţiile pe care le derula în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. În schimb, Alina Bica ar fi urmat să primească de la Ioan Niculae suma de 3,5 milioane de euro, la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă procuror general.

În acest nou dosar sunt suspiciuni de luare şi dare de mită. În anchetă apar, pe lângă numele Alinei Bica şi Elena Udrea, fostul său soţ – Dorin Cocoş şi fiul acestuia – Alin Cocoş.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA investighează acuzaţii de dare şi luare de mită privind un teren care ar fi fost vândut prin interpuşi, de la familia Cocoş, către Alina Bica.

Terenul situat în Snagov, cu o suprafaţă de peste 4.400 de metri pătraţi, ar fi fost vândut în acte de prima soţie a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, şi ar fi ajuns la mai mulţi apropiaţi ai Alinei Bica, persoane interpuse.

Potrivit DNA, terenul ar fi fost o răsplată pentru sprijinul acordat de Alina Bica, la vremea respectivă membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, pentru despăgubirea supraevaluată acordată către Gheorghe Stelian.

De asemenea, Alina Bica a fost procuror de caz în dosarul lui Ovidiu Tender. Alina Bica şi Ovidiu Tender se cunosc din 2005, atunci când a început ancheta în care omul de afaceri este cercetat pentru un prejudiciu de zeci de milioane de euro din evaziune fiscală.

Alina Bica, pe atunci procuror la DIICOT, era anchetatorul de caz. Ea a cerut în instanţă arestarea preventivă a lui Ovidiu Tender şi a obţinut-o. Ulterior însă, acesta a fost trimis în judecată în stare de libertate, în urma unei decizii a instanţei.

Dosarul lui Tender s-a judecat până în urmă cu aproximativ două luni, când Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare. Potrivit unor surse judiciare, Ovidiu Tender i-ar fi făcut Alinei Bica promisiuni de oferire a unor sume de bani pentru a scăpa de acuzaţiile din dosar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.