Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Justiţiei: Problemele specifice sistemului judiciar din România sunt comune și...

Bucureşti: Ministrul Justiţiei: Problemele specifice sistemului judiciar din România sunt comune și altor state

DISTRIBUIȚI

133353 –  08122014  – Misiunea de evaluare a progreselor înregistrate de România în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), are loc în perioada 8 – 10 decembrie, echipa de evaluare fiind formată din oficiali din cadrul Comisiei Europene.

 „Credem că România și-a internalizat filosofia MCV. Sperăm ca raportul ce va fi dat publicității la începutul anului 2015 să evidențieze progresele înregistrate de România și continuarea trend-ului ascendent din justiție. Din dialogul cu omologi din alte state membre UE am constatat că problemele specifice sistemului judiciar din România sunt comune și altor state. Ne dorim ca experiența acumulată în cadrul MCV să fie valorificată de noua Comisie Europeană în mecanismele orizontale inițiate la nivelul Uniunii” a declarat ministrul Justiției, Robert-Marius Cazanciuc, în cadrul reuniunii din 8 decembrie.

De asemenea, au fost abordate aspecte referitoare la implementarea noilor coduri şi demararea activității comisiei interministeriale de monitorizare a implementării noilor coduri; finalizarea etapei dezbaterii publice cu privire la proiectul Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar și calendarul preconizat pentru aprobarea Strategiei și planului de acțiuni; continuarea implementării Strategiei Naționale Anticorupție; recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni; resursele alocate sistemului judiciar, inclusiv prognozele pentru anul 2015 în ce privește investițiile în infrastructura fizică a instanțelor; gradul de încredere al cetățeanului în actul de justiție.

Misiunea de evaluare este cea de a treia misiune derulată de către Comisia Europeană în România pe parcursul anului 2014, după misiunile de evaluare din aprilie și septembrie. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.