Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Muncii cere PNL să renunţe la contestarea bugetului

Bucureşti: Ministrul Muncii cere PNL să renunţe la contestarea bugetului

DISTRIBUIȚI

 133743 –  23122014  – Ministrul Muncii, Rovana Plumb, le-a cerut marti celor doi co-presedinti ai PNL sa retraga sesizarea pe care au depus-o la Curtea Constitutionala cu privire le legea bugetului de stat si la cea a asigurarilor sociale, deoarece aceasta contestare poate determina amanarea intrarii in vigoare a unor masuri sociale foarte importante, anunta Agerpres. Rovana Plumb le-a trimis co-presedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga o scrisoare deschisa in care face apel la acestia sa retraga sesizarea de la CCR.

„Duminica, 21 decembrie, Parlamentul Romaniei a votat, cu o larga majoritate, legea bugetului de stat si legea asigurarilor sociale. Imi exprim, si pe aceasta cale, regretul ca optiunea Partidului National Liberal a fost aceea de a vota impotriva celor doua legi, in ciuda faptului ca acestea contin finantarea pentru masuri extrem de necesare multor categorii de romani, de la pensionari, medici si profesori, la cei care creeaza locuri de munca in economie. Doamna si domnule co-presedinti ai Partidului National Liberal, am luat act, dupa votul din Parlament, de decizia PNL de a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la Legea bugetului. Ca atare, fac un apel la dialog si responsabilitate, dar mai ales la reconsiderarea acestei decizii. Fac apel la dumneavoastra sa retrageti sesizarea depusa la Curtea Constitutionala”, a scris ministrul Muncii in scrisoarea sa.

Ea a adaugat ca contestarea legii bugetului poate determina amanarea intrarii in vigoare a unor masuri sociale foarte importante, cum sunt majorarile salariale pentru diverse categorii de personal, dar si majorarea pensiei minime, de la 350 la 400 de lei si ca exista deja semnale puternice de ingrijorare din zona celor afectati de amanarea intrarii in vigoare a bugetului.

„De asemenea, foarte important, sunt riscuri majore legate de problema cofinantarii proiectelor din fonduri europene, menite a duce la crearea de locuri de munca pentru tineri. Vreau sa cred ca toti ne dorim ca romanii sa traiasca mai bine si ca fiecare dintre noi este gata sa actioneze in acest sens. Blocarea, fie si numai temporar, a intrarii in vigoare a legii bugetului de stat este o actiune impotriva interesului a milioane de romani”, mai precizeaza Rovana Plumb.

Grupurile parlamentare ale PNL si PDL au sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea legii privind bugetul de stat pe anul 2015, adoptata in Parlament duminica.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.