Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Modelul atestatului de producător a fost aprobat

Bucureşti: Modelul atestatului de producător a fost aprobat

DISTRIBUIȚI

133445 – 10122014 – Modelul atestatului de producator, pe care producatorii agricoli sunt obligati sa il detina pentru a putea sa comercializeze produsele agricole, a fost aprobat printr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial, potrivit Avocatnet.ro.

Conform Legii nr. 145/2014, certificatul de producator este inlocuit cu atestatul de producator, document obligatoriu, in baza caruia producatorii pot sa vanda produsele agricole.

Modelul acestui act a fost aprobat prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 1846/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 881 din 4 decembrie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data.

Noile reglementari stabilesc ca primarii elibereaza atestate de producator cu respectarea urmatorului regim de completare a acestora: numele si prenumele titularului – se inscriu numele si prenumele persoanei fizice care solicita atestat de producator; datele de identificare ale titularului – se completeaza cu datele privind adresa de domiciliu, seria si numarul CI/BI, CNP; produsele pentru care se solicita emiterea atestatului de producator – se inscriu toate produsele vegetale rezultate din culturi de camp, culturi in spatii protejate, plantatii, pepiniere, pasuni si fanete, dupa caz, sau toate produsele zootehnice, piscicole, sericicole, dupa caz, suprafata de teren exploatata, respectiv efectivele de animale detinute de titular.

Atestatul de producator este valabil un an calendaristic de la data emiterii si se vizeaza semestrial la cererea titularului.

De asemenea, atestatul de producator isi inceteaza valabilitatea la expirarea termenului pentru care a fost eliberat, in caz de deces al titularului sau la solicitarea titularului.

In situatia pierderii/distrugerii/furtului atestatului de producator, titularul acestuia este obligat sa anunte in termen de 24 de ore unitatea de politie cea mai apropiata, precum si autoritatea emitenta, care poate emite, la cerere, un duplicat cu aceeasi valabilitate cu a atestatului initial, operand mentiunea corespunzatoare in Registrul pentru evidenta atestatelor de producator, se arata in actul normativ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.