Acasă Sud Arges Bucureşti: Pendiuc, din nou în arestat

Bucureşti: Pendiuc, din nou în arestat

DISTRIBUIȚI

 133519 –  12122014 – Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.Judecătorii au decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv, întrucât Pendiuc a încălcat obligaţiile impuse de instanţă. Astfel, el a luat legătura cu unul dintre oamenii de afaceri pe care i-ar fi favorizat, potrivit Digi24.

Decizia Tribunalului Bucureşti este executorie.

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că S.C. Publitrans 2000 S.A. este societatea care are asigură transportul public local în municipiul Pitești, având ca acționar unic Consiliul Local Pitești. În strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în municipiul Piteşti, care răspundea unui interes public, era prevăzut ca Publitrans 2000 să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziţionate de Consiliul Local prin alocare de fonduri.

Primarul Pendiuc Tudor ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere in participaţiune între Publitrans 2000 şi societăţile private CNCD şi Girexim Universal, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 lei), în folosul ultimelor două societăți, la care printre acționari se află omul de afaceri Valentin Vişoiu.

Sub pretextul inexistenței fondurilor publice necesare achiziționării celor 80 de autobuze, primarul Pendiuc Tudor a determinat încheierea contractului de asociere în participațiune, în condiţiile în care, cele două firme private erau obligate să dețină autobuzele în proprietate, însă ele le-au achiziţionat în leasing, cu puțin timp înainte de încheierea contractului.

Mai mult, achitarea ratelor de leasing s-a făcut din încasările provenite ca urmare a contractului de asociere. Prin respectivul contract, participarea la beneficii a consiliului local Pitești fost mult mai mică (aprox. 24%) decât cea cuvenită, potrivit contractului, în timp ce firmele private au obţinut restul de 76 % din beneficii.

În schimbul „serviciilor” sale, primarul Pendiuc Tudor ar fi primit de la unul din acționarii celor două firme private, un apartament în București, situat într-un cartier rezidenţial, cu suprafaţă de 117 mp, garaj de 23 mp și un loc de parcare, în valoare de 130.900 euro, pentru fiica sa. Se reţine pentru moment preţul menţionat în contract, deşi acesta este neserios în raport de preţul apartamentelor din zona rezidenţială respectivă, urmând să se stabilească ulterior preţul real al acestui imobil. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.