Acasă Sud Arges Bucureşti: Percheziţii la persoane din grupul Mediapro pentru evaziune fiscală şi spălare...

Bucureşti: Percheziţii la persoane din grupul Mediapro pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

DISTRIBUIȚI

133286 – 04122014 – Procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat joi 41 de percheziţii în Bucureşti și judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Argeş şi Brăila la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice. Sunt vizate 32 de persoane din grupul Mediapro, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, suspecţii ar fi iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar.

Totodată, anchetatorii susţin că prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la şase milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei. Aproape 200 de poliţişti au participat la percheziţii.

De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații. În cadrul activităților desfășurate, au fost aduse la audieri 40 de persoane, la sediul Poliției Capitalei, potrivit Poliţiei Române. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.