Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Poliţişti din Sectorul 5, urmăriţi penal pentru tâlhărie

Bucureşti: Poliţişti din Sectorul 5, urmăriţi penal pentru tâlhărie

DISTRIBUIȚI

 133293 – 04122014 – Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus joi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ionuţ Cristian Baciu, Alexandru Stelian Dobre şi Ovidiu Ioan Niculescu, agenţi de poliţie în cadrul Poliţiei Sectorului 5, pentru tâlhărie, respectiv complicitate la tâlhărie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la data de 23 decembrie 2013, inculpaţii Baciu Ionuţ Cristian, Dobre Alexandru Stelian şi Niculescu Ovidiu Ioan s-au deplasat la standul comercial pe care persoana vătămată M.D. îl deţine în cadrul unui complex comercial din Sectorul 2 şi, în scopul de a crea aparenţa desfăşurării unei activităţi poliţieneşti, şi-au declinat calitatea de lucrători de poliţie.

În continuare, inculpaţii Baciu Ionuţ Cristian şi Dobre Alexandru Stelian au prezentat câte o legitimaţie cu inscripţia „Poliţia Română”, după care le-au cerut persoanei vătămate şi martorului B.C. să închidă standul comercial şi să pună „la vedere” orice mijloace de comunicare (telefoane mobile, laptop); în acest context, inculpatul Dobre Alexandru Stelian a ameninţat-o pe persoana vătămată că o va „reţine pentru 30 de zile” şi îi va întocmi dosar penal, deoarece este la a doua „abatere” pentru evaziune fiscală, precum şi că îi va confisca suma de 3.800 lei reprezentând încasările obţinute în acea zi; inculpatul Baciu Ionuţ Cristian i-a pretins martorului B.C. această sumă de bani, pe care ulterior şi-a însuşit-o;

Totodată, inculpatul Baciu Ionuţ Cristian i-a cerut pe un ton autoritar martorului B.C. să „scoată tot ce are prin buzunare”, însuşindu-şi astfel suma de 40 lei, în timp ce inculpatul Dobre Alexandru Stelian, prin exercitarea de ameninţări, a deposedat-o pe persoana vătămată M.D. de suma de 2500 dolari americani.

La data de 27 decembrie 2013, inculpaţii Baciu Ionuţ Cristian, Dobre Alexandru Stelian şi Niculescu Ovidiu Ioan s-au prezentat la un stand din acelaşi complex comercial, administrat de persoana vătămată Y.X.J. şi au invocat faţă de aceasta calitatea de lucrători de poliţie aflaţi în „control”; inculpatul Dobre Alexandru Stelian i-a prezentat persoanei vătămate o legitimaţie inscripţionată „Poliţia Română”, după care a ameninţat-o pe persoana vătămată că îi va închide punctul de lucru, pretinzând de la aceasta suma de 9000 lei. Urmare a acestor ameninţări, a primit de la persoana vătămată Y.X.J. suma de 7000 lei.

La data de 04 noiembrie 2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea inculpatului Baciu Ionuţ Cristian pe o durată de 24 de ore.

Ceilalţi doi inculpaţi, Dobre Alexandru Stelian şi Niculescu Ovidiu Ioan, se află în stare de detenţie, fiind anterior trimişi în judecată în stare de arest preventiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea, în aceeaşi perioadă, a unor fapte similare, pentru care au fost condamnaţi în primă instanţă de către Tribunalul Bucureşti.

În cursul zilei de mâine urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpaţi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.