Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta: Contestarea la CCR va bloca bugetul pentru anul 2015

Bucureşti: Premierul Ponta: Contestarea la CCR va bloca bugetul pentru anul 2015

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a avertizat, duminica, in plenul camerelor reunite ale Parlamentului, ca decizia de contestare a legii bugetului de stat pentru anul 2015 la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), anuntata de PNL, va bloca maririle de pensii, alocatii si indemnizatii prevazute pentru anul viitor.

„Vreau sa fac un singur apel la responsabilitate sociala: vreau sa transmit cetatenilor ca in masura in care acest buget va fi contestat la CCR si nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2015, toti cei care asteapta pensiile si alocatiile marite, precum si subventii mai mari pentru persoanele cu dizabilitati si pachete turistice cu TVA redus, vor astepta degeaba si va trebui sa ii intrebe pe colegii din opozitie de ce nu isi primesc banii”, a explicat prim-ministrul.

Ponta a continuat, precizand ca daca bugetul va fi contestat si nu va intra in vigoare la inceputul anului viitor, atunci se va aloca 1/12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste cresteri.

„Sper ca a fost doar o declaratie politica si sa avem buget la 1 ianuarie. Noul presedinte, Parlamentul si Guvernul pot lucra doar pentru binele Romaniei”, a adaugat acesta.

PNL a anuntat, duminica, in Parlament, ca va contesta bugetul de stat pe anul 2015 la CCR.

„PNL a decis sa conteste la Curtea Constitutionala legea bugetului de stat pe anul 2015”, a precizat deputatul Eugen Nicolaescu, dupa ce plenul Parlamentului a adoptat bugetul de stat cu 339 de voturi „pentru” si 141 „impotriva”.

Opozitia a criticat legalitatea acestuia si a precizat ca nu se respecta angajamentele internationale pe care si le-a asumat tara noastra. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.