Acasă Uncategorized Bucureşti: Preşedintele Băsescu: Ministrul Apărării nu înţelege nimic

Bucureşti: Preşedintele Băsescu: Ministrul Apărării nu înţelege nimic

DISTRIBUIȚI

133644 –  18122014  – Presedintele Traian Basescu l-a criticat pe ministrul Apararii, Mircea Dusa, ca i-a dat „sarcini prin presa” de rezolvat la Consiliul European si a cerut Guvernului sa trimita o documentatie solida la Bruxelles pentru a rezolva problema bugetului Apararii.

„Am vazut sarcina pe care am primit-o prin presa de la ministrul Apararii – sa rezolv problema bugetului Apararii. Domnul ministru tinde sa dovedeasca si public ca nu intelege nimic”, a declarat presedintele, joi, inainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la ultimul Consiliu European inainte de incheierea mandatului.

Reactia vine ca urmare a faptului ca ministrul Apararii, Mircea Dusa, i-a trimis presedintelui o scrisoare prin care i-a cerut sa pledeze la Consiliul European de la Bruxelles pentru aprobarea cresterii deficitului, care ar permite MAPN o suplimentare de 0,3% la buget, potrivit Ziare.com.

Presedintele Traian Basescu l-a intrebat pe Mircea Dusa „ce documentatie s-a trimis la CE pentru ca eu sa pot sustine in Consiliu acest lucru?”.

„Am discutat cu premierul Victor Ponta acest subiect in timpul negocierilor cu FMI. L-am rugat sa agate in deficitul convenit un 0,1% pentru armata, sa putem spune ‘Atat am putut, dar mai vrem o extindere cu 0,2% a deficitului'”, a declarat presedintele.

CE o „documentatie solida”.

„Sunt convins ca in perioada urmatoare si MApN, si Ministerul de Finante, si premierul vor lucra la aceasta documentatie. Eu il voi preveni pe Jean Claude Junker ca o astfel de documentatie va veni si se va putea discuta in perioada imediat urmatoare. Guvernul sa intre in structurile CE pentru a obtine o astfel de derogare. Lucrul e simplu, dar nu se rezolva prin sarcini date prin presa”, a mai subliniat Traian Basescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.