Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Proiectul de buget: Premierul Ponta vrea să pună capăt pomenilor electorale

Bucureşti: Proiectul de buget: Premierul Ponta vrea să pună capăt pomenilor electorale

DISTRIBUIȚI

133682 –  19122014 – Premierul Victor Ponta a prezentat, vineri, in plenul celor doua Camere reunite ale Parlamentului, cele mai importante aspecte regasite in proiectul de buget pentru 2015.Seful Guvernului a amintit ca masurile de crestere economica si creare de locuri de munca se vor aplica si anul viitor, enumerand reducerea CAS cu 5% si scutirea impozitului pe profitul reinvestit.

Prim-ministrul a dat asigurari ca acestea sunt acoperite.

„Inca un moment al adevarului e cel legat de taierea investitiilor; e o mantra pe care o auzim foarte des, inclusiv in aceste zile. 35 miliarde de lei in 2014 si 44 de miliarde de lei in 2015, e vorba de o crestere de 9 miliarde de lei. Vreau sa asigur toti beneficiarii ca in proiectul de buget sunt prevazute – si comisiile de specialitate au votat, cred, in unanimitate – alocarile privind fondurile europene”, a sustinut Ponta.

Mai mult, el a spus ca masura de reducere a TVA la pachetele all-inclusive a fost ceruta de industria turistica si va ajuta Romania sa fie competitiva cu statele din regiune.

„In urma executiei bugetare, nu mai avem arierate la nivel central si local si e prevazuta anull viitor continuarea proiectelor prevazute in Programul National de Dezvoltare Locala”, a adaugat Ponta.

„Un element esential pentru incheierea anului 2014 in parametrii conveniti il constitutie incasarile suplimentare din combaterea evaziunii fiscale si reducerea cazurilor de insolventa, folosita mult timp – si in continuare, din pacate – ca o forma de evaziune fiscala legala de companii extrem de cunoscute, din multe domenii, care au datorii catre buget. Insolventele ar putea sa acopere un sfert din bugetul nostru pe anul viitor. Toate acestea ne-au adus doua miliarde de euro incasari suplimentare in 2014”, a punctat Ponta.

Premierul a amintit de datele Statisticii referitoare la somaj. In trimestrul al treilea, indicele a fost de 6,5%, in scadere cu 0,2% fata de trimestrul anterior, iar seful Guvernului a sustinut ca trebuie mentinuta aceasta tendinta, deoarece e nevoie de creare de locuri de munca.

Pe de alta parte, el a reiterat ideea ca reducerea TVA la alimente va putea avea loc pana in 2016.

„Bugetul pe care il aveti pe masa prevede masuri sociale pentru a pastra un echilibru social de succes. Prin votul cvasiunanim pentru bugetul asigurarilor sociale putem sa punem punct unei formule intalnite destul de des – pomeni electorale. Prin votul colegilor, de la Putere si Opozitie, rezulta ca n-a fost vorba de nicio pomana electroala, pentru ca exista acoperire pentru marirea pensiilor, dublarea alocatiilor si indexarea cu 16% a indemnizatiilor pentru persoane cu dizabilitati. Insa aceste mariri nu satisfac necesitatile pentru un trai decent, ci doar un mic sprijin”, a completat Ponta, care a amintit si de banii in plus pe care ii vor primi angajatii din Educatie si Sanatate.

Comisiile de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat au adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe 2015, cu doar doua voturi „impotriva” si o abtinere, cu unele amendamente, dupa trei zile de dezbateri.

Votul final ar putea avea loc duminica, in aceeasi zi cu depunerea juramantului in fata Legislativului de catre noul presedinte ale Romaniei, Klaus Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.