Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Radu Stroe, audiat la Parchet

Bucureşti: Radu Stroe, audiat la Parchet

DISTRIBUIȚI
radu_stroe

133512 –  12122014 – Fostul ministru de Interne, Radu Stroe, a fost audiat vineri la Parchetul General. Acesta a fost chemat la audieri la Sectia Militara de la Parchet, fiindu-i cerute explicatii in cazul accidentului aviatic din muntii Apuseni, in urma caruia au murit studenta Aura Ion si pilotul Adrian Iovan, potrivit Realitatea Tv.

Ramona Manescu, fost ministru al Transporturilor, si Radu Stroe, fost ministru al Internelor, au fost citati, saptamana trecuta, sa se prezinte in 9 decembrie la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a fi audiati in legatura cu producerea accidentului din muntii Apuseni, in urma caruia pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion au murit.

Cei doi fosti ministri au anuntat procurorii ca, din motive obiective, nu s-au putut prezenta marti, astfel ca audierea acestora a fost amanata pentru o data ulterioara.

Si seful STS, Marcel Opris, va fi chemat la Parchetul General pentru a da declaratii in acelasi dosar, au mai spus sursele citate, fara a precizat data la care acesta va fi audiat.

In acest dosar, procurorii au decis inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu, dar si pentru neluare si nerespectare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca si incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie, in muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

In accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sfanta Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor. Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

La scurta vreme dupa tragedie, Radu Stroe, ministru al Internelor la acea vreme, facea o declaratie controversata. „Imi pare rau ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia”, a declarat atunci Stroe. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.