Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Societatea civilă cere sesizarea CCR în legătură cu Legea securităţii cibernetice

Bucureşti: Societatea civilă cere sesizarea CCR în legătură cu Legea securităţii cibernetice

DISTRIBUIȚI

133706 –  22122014  – Mai multe organizatii neguveramentale cer partidelor, Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Avocatului Poporului si presedintelui Klaus Iohannis sa trimita la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) Legea securitatii cibernetice, adoptata recent si supranumita „Legea Big Brother 3”, considerand-o neconstitutionala.

Apelul celor 13 ONG-uri a fost publicat duminica pe site-ul Centrului pentru Jurnalism Independent, iar semnatarii consideră ca „legea a fost adoptata fara nicio dezbatere in Camera Deputatilor, iar Senatul a ignorat orice punct de vedere venit din partea societatii civile”.

Presedintelui Klaus Iohannis, care poate respinge promulgarea legii, i se solicita ca inca din prima sa zi de mandat sa faca astfel „dovada atasamentului sau fata de respectarea drepturilor omului in Romania”.

Printre principalele critici la adresa legii securitatii cibernetice se numara accesul la datele informatice „intr-un mod extrem de vag pentru foarte multe institutii”, faptul ca legea „se aplica tuturor persoanelor de drept public si privat”, precum si faptul ca „legea acorda SRI competente principale in domeniul securitatii cibernetice”.

Printre semnatarii apelului se numara Maria-Nicoleta Andreescu, Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Ioana Avadani, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Stefan Candea, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI), si Toma Patrascu, Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.