Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Unii da, alţii ba

Bucureşti: Unii da, alţii ba

DISTRIBUIȚI

133256 – 03122014 – Deputatul Cătălin Teodorescu (PDL) rămâne cu imunitatea intactă. Cererea de încuviinţare a arestării sale preventive nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare. În aceste condiţii, parlamentarul nu poate fi arestat.

Rezultatul votului indică 146 de opţiuni favorabile arestării, insuficente, însă, pentru a aproba solicitarea Parchetului. Anterior, surse parlamentare declaraseră că solicitarea fusese aprobată.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, sunt necesare jumatăte plus unu din voturile celor prezenţi în sală pentru aprobare. În sală au fost prezenţi 292 deputaţi, însă doar 256 dintre ei şi-au exprimat votul; pentru aprobare ar fi fost nevoie de 147 de voturi.

Situatia a creat o disputa in plenul Camerei.

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, îi acuză pe parlamentarii puterii că au votat împotriva ridicării imunităţii.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor aprobase marţi cererea Parchetului de încuviinţare a arestării lui Cătălin Teodorescu.

Pe de altă parte, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Marko Attila (UDMR). Au fost 171 de voturi în favoarea solicitării Parchetului şi 111 împotrivă. Votul a fost secret, cu bile.

Marţi, în Comisia juridică a Camerei, cererea Parchetului în cazul lui Marko Attila nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată.

Cătălin Teodorescu şi Marko Attila sunt anchetaţi de DNA în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.