Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Elveţia: Întâlnire Bogdan Aurescu- John Kery la Basel

Elveţia: Întâlnire Bogdan Aurescu- John Kery la Basel

DISTRIBUIȚI

133290 – 04122014 – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, în marja Consiliului Ministerial OSCE de la Basel (Elveţia). În cadrul discuţiei, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat angajamentul României pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, care reprezintă un pilon central al politicii externe a României, potrivit unui comunicat al MAE.

Cei doi oficiali au abordat situaţia postelectorală din Republica Moldova, în continuarea dialogului avut la Bruxelles, pe 2 decembrie 2014, în marja reuniunii ministeriale a NATO, când ministrul român de Externe a prezentat rezultatele vizitei sale din 1 decembrie de la Chişinău. În cadrul discuţiei de astăzi, au fost salutate negocierile pe care le poartă cele trei partide proeuropene din Republica Moldova pentru constituirea noului guvern şi a fost subliniată importanţa ca un guvern proeuropean să fie format cât mai curând.

Ministrul Bogdan Aurescu a evocat totodată faptul că, în 2015, România şi SUA vor celebra 135 de ani de relaţii diplomatice şi a adresat omologului american invitaţia de a realiza anul viitor o vizită oficială la Bucureşti, pentru marcarea acestei aniversări şi discutarea căilor de aprofundare a Parteneriatului Strategic.

Totodată, Aurescu a informat cu privire la progresele în pregătirea Bazei de la Deveselu, a cărei operaţionalizare urmează să aibă loc, de asemenea, în 2015, realizând astfel faza a doua a Abordării Adaptive în Etape a Apărării Împotriva Rachetelor Balistice din Europa (EPAA), parte importantă a dimensiunii politico-militare a Parteneriatului Strategic bilateral, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.