Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Iaşi: Poliţiste de frontieră din 12 state analizează rolul femeilor în managementul...

Iaşi: Poliţiste de frontieră din 12 state analizează rolul femeilor în managementul şi securitatea frontierei

DISTRIBUIȚI

133346 –  08122014  – Douăzeci și șase de femei din cadrul agenţiilor de management şi securitate a frontierei din 12 state: Albania, Bosnia şi Hertegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia şi Ucraina, precum şi trei reprezentanţi ai Secretariatului OSCE, participă, în perioada 8 – 12 decembrie, la cursul internaţional privind rolul femeilor în managementul şi securitatea frontierei, „Lideri de azi şi de mâine”.

Astfel, la Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră de la Iaşi va avea loc, la iniţiativa OSCE,  un curs internaţional la care au fost invitate să participe femei din cadrul agenţiilor de management şi securitate a frontierei.

Cursul este organizat în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române şi va avea ca temă principală rolul femeilor în managementul și securitatea frontierei – ”Lideri de azi şi de mâine”.

Seminarul se adresează personalului feminin de nivel mediu şi senior din cadrul structurilor de aplicare a legii, iar ca tematică va viza familiarizarea participanţilor cu conceptul OSCE privind managementul şi securitatea frontierei, care acoperă cele trei dimensiuni ale securităţii: politic – militar, economic şi de mediu, drepturile omului.

Cursul va cuprinde sesiuni de pregătire teoretică, cât şi activităţi practice, axându-se, în principal, pe cooperarea internaţională şi controlul trecerii frontierei, leadership, cu accent pe egalitatea între sexe în serviciile de frontieră, managementul şi securitatea frontierei, etc.

Programul este realizat astfel încât profesorii să fie participanţi, iar participanţii să fie profesori. Cu excepţia îndrumătorului de curs, toţi experţii din domeniul managementului şi securităţii frontierei sunt femei. Cu experienţele pe care le deţin participantele la curs, oportunităţile de a face schimb de cunoştinţe şi experienţă sunt intensificate pe perioada celor cinci zile.

La festivităţile de deschidere, respectiv încheierea cursului sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Participarea reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Române la acest seminar reprezintă o intensificare a relaţiilor de cooperare inter-instituţională internaţională în domeniul frontalier, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.