Acasă Externe Indonezia: Avion cu 162 de persoane la bord, dispărut: Căutările continuă

Indonezia: Avion cu 162 de persoane la bord, dispărut: Căutările continuă

DISTRIBUIȚI

Thai_AirAsia_A320_HS-ABG – 133752 –  29122014  – Avionul Air Asia cu peste 160 de persoane la bord, disparut duminica dimineata intre insulele Borneo si Sumatra din arhipelagul indonezian la numai 40 de minute de la decolare, se afla, cel mai probabil, pe fundul marii, a declarat un oficial indonezian, in cadrul unei conferinte de presa.

Desi nu se stie cu certitudine ce s-a intamplat cu zborul 8501, un oficial indonezian, Henry Bambang Soelistyo, cel care a condus operatiunile de cautare, a declarat: „Pe baza coordonatelor cunoscute (…), ipoteza e ca avionul se afla pe fundul marii”.

Pentru moment nu se stie ce a fost in neregula cu avionul de tip Airbus A320, care decolase din Surabaya, cu directia Singapore, a afirmat si Tony Fernandes, director al companiei aeriene, conform USA Today.

Cautarile in zona dintre insulele Borneo si Sumatra,  unde aparatul a fost localizat prin radar pentru ultima oara, au fost reluate luni, dupa ce fusesera oprite duminica la lasarea intunericului. La operatiune participa atat Indonezia, cat si Singapore si Malaezia. Si Australia a trimis un aparat de zbor care sa ajute la operatiunile de cautare.

Avionul era operat de Air Asia si avea 162 de oameni la bord. El a disparut de pe ecranele radarelor la doar 40 de minute de la decolarea de pe aeroportul din Surabaya, Indonezia. 12 ore mai tarziu, salvatorii nu au gasit nicio posibila urma a epavei, dar au decis sa suspende operatiunile de cautare din cauza vremii nefavorabile si lasarii intunericului.

Serviciile de monitorizare au raportat mai multe descarcari electrice in zona in care a disparut aeronava, dar vremea nu ar fi trebuit sa fie un impediment pentru un aparat de zbor modern precum cel dat disparut.

In plus, ruta care strabate arhipelagul indonezian este destul de circulata. Sase alte aeronave se aflau in apropierea zborului QZ8501 la momentul disparitiei sale.

Potrivit autoritatilor indoneziene, cu cateva minute inainte ca aparatul de zbor sa dispara de pe radar, pilotul ceruse permisiunea sa evite o masa de nori, schimband directia spre stanga si marind altitudinea.

Tragedia e a treia de anul acesta in regiune. Misterul inca pluteste in jurul zborului 370, al Malaysia Airlines, care a disparut de pe radar in 8 martie, cu 239 de pasageri la bord, in drum spre Beijing. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.