Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Monica Macovei cere eliberarea imediată a jurnalistei azere Khadija Ismayilova

Monica Macovei cere eliberarea imediată a jurnalistei azere Khadija Ismayilova

DISTRIBUIȚI

133424 –  10122014 –  Europarlamentarul Monica Macovei le-a solicitat președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, și ministrului Justiției, Fikrat Mammadov, eliberarea imediată a jurnalistei de investigație Khadija Ismayilova, arestată recent de autoritățile azere. Scrisoarea către autoritățile azere a fost transmisă duminică seara, 7 decembrie 2014, potrivit unui comunicat transmis de biroul europarlamentarului român.

Monica Macovei a mai cerut încetarea campaniei de intimidare a jurnalistei Khadija Ismayilova și ridicarea interdicției de călătorie. Într-un context mai larg, Monica Macovei a solicitat președintelui Azerbaidjanului și celorlalte autorități recunoașterea și protejarea libertății de exprimare în Azerbaidjan, în principal pentru jurnalismul de investigație.

Jurnalista de investigație Khadija Ismayilova lucra pentru Radio Europa Liberă și OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

RISE Project, care include jurnaliști de investigație din România, a precizat, pe 6 decembrie 2014, că  jurnalista Khadija Ismayilova a scris numeroase anchete despre familia președintelui azer, Ilham Aliyev.

Monica Macovei va continua demersurile pentru eliberarea jurnalistei Khadija Ismayilova, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.