Acasă Externe Rep. Moldova: Dorin Chirtoacă: Negocierile privind formarea unei coaliţii de guvernare în...

Rep. Moldova: Dorin Chirtoacă: Negocierile privind formarea unei coaliţii de guvernare în Rep. Moldova trebuie mediate de UE

DISTRIBUIȚI

133223 – 02122014 – Negocierile dintre partidele proeuropene privind formarea unei coaliţii de guvernare trebuie mediate de Uniunea Europeană. Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, speră că astfel nici un partid din viitoarea coaliţie să nu poată după aceea fugi de răspundere, notează Jurnalul Naţional.

Cel mai probabil vor urma întâlniri, negocieri, chiar personal, insist asupra unei asistenţe din partea UE în acest sens, pentru a avea un acord al alianţei, un protocol de coaliţie făcut ca la carte, făcut conform regulilor europene, ca să nu poată după aceea nimeni fugi de răspundere şi în spatele acelor semnături să nu fie decât nişte vorbe goale sau cuvinte înşiruite pe foi”, a declarat Chirtoacă.

Avem nevoie de puncte concrete, care să fie rezolvate de viitoarea guvernare şi nimeni dintre partidele care vor forma coaliţia să nu poată după aceea să o dea cotită, să nu recunoască sau să evite să rezolve ceea ce şi-a asumat, cum s-a întâmplat în primii patru ani, că aşa a fost. Textul a fost general, nu prevedea nimic concret, după care fiecare a făcut ce a vrut, a avut o agendă proprie”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

În urma procesării a 98,12% din procesele verbale ale secţiilor de votare, cele cinci partide care au trecut pragul electoral au obţinut următoarele rezultate: PSRM – 20,77%, PLDM – 19,97%, PCRM – 17,72%, PD – 15,91% şi PL – 9,53%. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.