Acasă Externe Rep. Moldova: Prinde contur noua majoritate parlamentară

Rep. Moldova: Prinde contur noua majoritate parlamentară

DISTRIBUIȚI

133280 –  04122014  – Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat si Partidul Liberal din Rep. Moldova au convenit asupra creării majorității parlamentare pro-europene, după alegerile parlamentare de duminică. Decizia a fost luată după o întrevedere între președinții celor trei formațiuni –  Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu, potrivit Unimedia.md.

In urma intrevederii a fost decisa si crearea grupurilor de experti ale celor trei partide care vor incepe elaborarea Programului de guvernare pentru urmatorii patru ani.

La baza programului se afla „obiectivul continuarii si accelerarii cursului de integrare europeana si de modernizare a Rep. Moldova”.

Potrivit datelor furnizate de Comisia Electorala Centrala din Rep. Moldova, Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) a obtinut cel mai mare numar de voturi dintre competitorii electorali. Partidul prorus al lui Igor Dodon fost votat de 321.784 din cei peste 1,5 milioane de cetateni ale caror voturi au fost valabil exprimate, ceea ce reprezinta 20,71%.

Pe locul al doilea s-a situat Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), prezidat de fostul premier Vlad Filat, care a primit sustinerea din partea a 310.293 de alegatori (19,97%), iar pe locul trei s-a clasat Partidul Comunistilor din Rep. Moldova (PCRM) condus de Vladimir Voronin, cu 275.882 voturi (17,76%). Celelalte doua partide care au depasit pragul electoral de 6% sunt Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Marian Lupu, si Partidul Liberal (PL), al lui Mihai Ghimpu. PDM a primit 247.735 voturi (15,95%), in timp ce PL a fost sustinut de 148.036 alegatori (9,53%). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.