Acasă Externe Rep. Moldova: Victoria Nuland îndeamnă Chişinăul să formeze „un Guvern profesionist, cu...

Rep. Moldova: Victoria Nuland îndeamnă Chişinăul să formeze „un Guvern profesionist, cu oameni integri”

DISTRIBUIȚI
Victoria_Nuland2

133509 –  12122014 – Victoria Nuland, subsecretarul de Stat american, a îndemnat forţele politice pro-occidentale să formeze „un Guvern profesionist, cu oameni integri”, într-o discuţie telefonică cu premierul Iurie Leancă cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, anunţă Guvernul de la Chişinău.

La rândul său, premierul Iurie Leancă a asigurat că obiectivele principale ale noului Guvern de la Chişinău vor fi reforma justiţiei şi combatarea corupţiei, anunţă Romania Libera.

 În context, Iurie Leancă a menţionat că, în procesul de realizare a tuturor acestor reforme, Republica Moldova mizează pe sprijinul susţinut al partenerilor externi. Cei doi oficiali au pledat pentru intensificarea dialogului strategic moldo-american, lansat în martie la Washington. Totodată, Iurie Leancă a invitat-o pe Victoria Nuland într-o vizită la Chişinău, la începutul anului viitor, se mai arată în comunicat.

Cele trei partide proeuropene de la Chişinău negociază în prezent acordul unei coaliţii de guvernare, după ce au obţinut 55 de mandate în noul Parlament al Republicii Moldova, în urma scrutinului legislativ din 30 noiembrie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.