Acasă Vest Hunedoara Şeful Consiliului Judeţean Hunedoara trece în arest la domiciliu

Şeful Consiliului Judeţean Hunedoara trece în arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

133417 –  10122014 –  Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, şi ceilalţi patru inculpaţi cercetaţi în dosarul de corupţie, care erau cercetaţi sub control judiciar pentru corupţie, vor fi arestaţi la domiciliu, după ce instanţa a  admis marti contestaţia DNA.

Instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a casat hotărârea Tribunalului Alba şi a dispus ca toţi cei cinci inculpaţi să fie arestaţi la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Instanţa a respins, totodată, contestaţiile pe care cei cinci inculpaţi le înaintaseră împotriva hotărârii Tribunalului Alba.

De asemenea, instanţa a anunţat Poliţia Judeţeană Hunedoara pentru a pune în executare măsura arestului la domiciliu.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedintele CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup au fost reţinuţi, în 3 decembrie, pentru fapte de corupție.

A doua zi, Tribunalul Alba a decis ca aceștia să fie cercetaţi sub control judiciar până în 15 februarie, însă decizia nu era definitivă.

Moloţ este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată (2 acte materiale), luare de mită, în formă continuată (21 acte materiale), luare de mită în formă continuată (3 acte materiale), folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, spălare de bani, în forma instigării (2 infracţiuni), conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.