Acasă Externe SUA şi Cuba reiau relaţiile diplomatice după jumatate de secol

SUA şi Cuba reiau relaţiile diplomatice după jumatate de secol

DISTRIBUIȚI

133626 –  18122014 –  Eliberarea americanului Alan Gross, miercuri, de catre Guvernul cubanez, dupa cinci ani de detentie, si convorbirea telefonica de marti dintre presedintii SUA si Cubei marcheaza reluarea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari, dupa mai mult de jumatate de secol.

Un oficial al administratiei americane a spus ca eliberarea lui Alan Gross face parte dintr-o intelegere istorica dintre SUA si Cuba, care deschide calea unei revizuiri a politicii americane fata de insula, informeaza CNN.

Presedintele Barack Obama a discutat telefonic cu liderul de la Havana, Raul Castro, fratele lui Fidel Castro, timp de o ora. Aceasta este prima conversatie la nivel prezidential a unui lider american cu unul cubanez, dupa Revolutia Cubaneza incheiata in anul 1959, precum si dupa criza rachetelor cubaneze, din toamna anului 1962.

Vestea este una excelenta pentru cubanezi, presedintele american urmand sa anunte si o relaxare majora a restrictiilor economice si cele privind calatoria in aceasta tara.

In plus, cele doua tari isi vor redeschide ambasadele, discutii preliminare privind urmatorul pas in normalizarea relatiilor diplomatice urmand sa inceapa saptamanile urmatoare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.