Acasă Sud-Est Tulcea Tulcea: Fost director al AJOFM Tulcea, în conflict de interese

Tulcea: Fost director al AJOFM Tulcea, în conflict de interese

DISTRIBUIȚI

133433 –  10122014 –  Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul Adinei Daniela Untilă, consilier în cadrul Direcției Managementul Pieței Muncii din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Tulcea.

Potrivit ANI, în perioada exercitării funcțiilor publice de director executiv, director executiv adjunct, șef serviciu, respectiv inspector în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea (1 august 2007 – prezent), Adina Daniela Untilă a semnat o serie de convenții privind încadrarea în muncă pe o perioadă nedeterminată a unor categorii de persoane. Aceste convenții au fost încheiate și derulate de către AJOFM Tulcea cu societatea în cadrul căreia soțul ei deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic.

Adina Daniela Untilă a încălcat, astfel, dispozițiile Legii nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţionarul public este în conflict de interese dacă este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial; interesele […] patrimoniale, ale soţului […] pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.