Acasă Externe Washington: SUA recomandă liderilor de la Chişinău să formeze “cât mai rapid...

Washington: SUA recomandă liderilor de la Chişinău să formeze “cât mai rapid un guvern”

DISTRIBUIȚI

133182 – 02122014  –  Washingtonul califica recentele alegeri parlamentare, desfasurate duminica in Republica Moldova, drept un „reper important pe calea democratiei” si indeamna liderii moldoveni sa formeze „cat mai rapid un guvern”, a declarat luni purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Marie Harf.

„Statele Unite ale Americii sunt pregatite sa colaboreze cu noul guvern al Republicii Moldova care va fi format ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare desfasurate la 30 noiembrie”, a afirmat, intr-o declaratie de presa, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, potrivit Ziare.com.

„SUA felicita poporul Republicii Moldova cu ocazia alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, un alt reper important in dezvoltarea democratica a tarii”, declara reprezentanta diplomatiei americane. In general, SUA, potrivit acesteia, impartasesc evaluarea misiunii OSCE ca alegerile au corespuns standardelor si normelor internationale. La fel ca observatorii OSCE, SUA isi exprima ingrijorarea fata de decizia Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova de a exclude unul dintre partide din cursa electorala doar cu cateva zile inaintea votului, a indicat Harf.

„Statele Unite indeamna liderii Moldovei sa actioneze rapid pentru a forma un nou guvern”, a adaugat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, subliniind ca noul executiv de la Chisinau trebuie „sa lupte impotriva coruptiei, sa avanseze pe calea reformelor si sa gasesca o solutie completa si pasnica pentru diferendul din Transnistria”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.