Acasă Externe Agenda Europeana Ajutorul umanitar acordat de UE pentru Ucraina va continua

Ajutorul umanitar acordat de UE pentru Ucraina va continua

DISTRIBUIȚI

 Christos Stylianides134196 – 22012015 Uniunea Europeană se pregătește să acorde un nou ajutor umanitar pentru persoanele afectate de conflictul din Ucraina, în special persoanelor strămutate și celor care au nevoie de ajutor pentru a rezista la frigul sever din perioada de iarnă. Comisarul Christos Stylianides, responsabil de ajutor umanitar și gestionarea crizelor, va fi în Ucraina pe 26-27 ianuarie pentru a discuta cu autoritățile de la Kiev despre situația de urgență, pentru a satisface victime ale crizei din Orientul și de a reafirma solidaritatea UE cu persoanele afectate.

„Sunt foarte îngrijorat de situația mii de ucraineni aruncat într-o criză umanitară reală cu acest conflict. Iarna grea le face suferința și mai mare, iar strămutarea este grea pentru persoanele în vârstă și cele mai sărace. Europa a ajutat majoritatea victimelor vulnerabile din primele zile ale acestei crize și va continua să facă acest lucru. Comisia pregătește un pachet umanitar comun cu statele membre – încă un semn că suntem împreună de poporul ucrainean și că solidaritatea noastră este tangibilă și colectivă”, a declarat comisarul Stylianides.

Împreună, statele membre ale UE și Comisia Europeană au oferit peste 76 de milioane euro sub forma  asistenței umanitare și pentru reconstrucția Ucrainei. Pe teren, acest lucru este traducerea în adăposturi pentru persoanele strămutate, asistență medicală pentru răniți și bolnavi, hrană, apă, canalizare și alte ajutoare de urgență. Potrivit ONU, conflictul din Ucraina a deplasat mai mult de 600.000 de persoane din interiorul Ucraina și a forțat aproape de 600.000 de persoane să fugă în țările vecine. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.