Acasă Politic Arabia Saudită: A murit regale Abdallah. Preţul petrolului a crescut

Arabia Saudită: A murit regale Abdallah. Preţul petrolului a crescut

DISTRIBUIȚI

regale Abdallah134232 – 23012015  – Regele Abdallah al Arabiei Saudite a încetat din viață la vârsta de 90 de ani, au anunțat, joi seara, autoritățile saudite. Aflat la conducerea regatului din 2005, el era spitalizat de mai mult de trei săptămâni la Riyad, din cauza unei pneumonii, potrivit RFI Romania.

La 79 de ani, fratele său, Salman ben Abdelaziz al-Saud, desemnat „prinț moștenitor” încă din iunie 2012, va urca pe tronul puternicei monarhii petroliere. Tot din 2012 el era ministru al Apărării.

Arabia Saudită, prima putere petrolieră a lumii, este unul dintre cei mai importanți aliați ai SUA  în Orientul Mijlociu. Imediat după anunțul privind moartea regelui Abdallah, prețul petrolului a crescut.

Arabia Saudită sub conducerea lui Abdallah a susținut lovitura de stat din Egipt din 2013 prin care Frăția Musulmană a pierdut puterea și în urma căreia lider a devenit fostul șef al armatei, Abdel-Fatah al-Sissi.

Președintele Barack Obama i-a adus un omagiu defunctului rege, pe care l-a numit un lider „sincer” și „curajos”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.