Acasă Anchete Argeș: Primul termen în apelul Chelu – Hidroconstrucția

Argeș: Primul termen în apelul Chelu – Hidroconstrucția

DISTRIBUIȚI

catalin-chelu1 – 134304 – 27012015 – La 28 ianuarie a.c., la Curtea de Apel Pitești se judecă primul termen în apelul formulat de Cătălin Chelu, înainte de a muri, împotriva S.C Hidroconstrucția SA, cea  care i-a zădărnicit planurile de preluare ostilă și l-a făcut să piardă milioane de euro.

Cătălin Chelu  a fost  învinuit, printre altele, pentru  că a încercat să cumpere influenţă pentru muşamalizarea dosarelor penale de evaziune fiscală  şi pentru a prelua acţiunile Hidroconstrucţia, deţinute de ”un director bătrân”. Este vorba despre fostul director general și președinte al Consiliului de Administrație al Hidroelectrica, Emil Timofti. Iată ce le-a spus acesta din urmă magistraților:

”Având în vedere dosarul nr.1497/1259/2010, aflat pe rolul Tribunalului Argeș (dosar care se va judeca în data de 28 ianuarie) și având ca obiect constatarea caracterului simulat al contractelor de cesiune încheiate de acționarii  Hidroconstrucția S.A și numitul Spiridon Ion Doru, acționând ca mandatar al lui Cătălin Chelu, doresc să precizez următoarele: Lucrez de peste 37 de ani în cadrul S.C Hidroconstrucția S.A, societate de interes național specializată în lucrări hidroenergetice, în prezent ocupând funcția de director general și  președinte al Consiliului de Administrație, doresc să vă aduc la cunoștință următorele chestiuni de fapt, cunoscute personal: În perioada 2008-2009, numitul Cătălin Chelu, împreună cu angajatul său, Constantinescu Gabriel, mi-au solicitat o întâlnire la sediul societății în cadrul căreia mi-au propus achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni ale Hidroconstrucția. Cu această ocazie, le-am adus la cunoștință domnilor Chelu și Constantinescu faptul că Hidroconstrucția este o societate închisă și că dânșii, potrivit Actului Constitutiv al societății, nu pot achiziționa acțiuni în societate. În perioada decembrie 2009-aprilie 2010, în numele unui grup bine conturat de 12-13 acționari ai societății (Dogaru Mircea, Săndulescu Ilie, Ungureanu Eugen, Ungureanu Marius, Hristu Enache Alexandru, Dascălu Ion, Defta Stancu, Spiridon Ion Doru, Spiridon Aurelia Otilia, Vîlceanu Alexandru, Ciongaru Emilian, Popa Constantin, Mihai-Iuliana Gabi, Deszi Nicolae, ultimii trei intermediari cumpărând, cu banii lui Chelu acțiuni de la acționarii din Argeș), a început să fie cumpărat un număr foarte mare de acțiuni de către diverși samsari, în decursul unei perioade foarte scurte de timp, câteva luni, fapt asupra căruia am fost informat de acționari și salariați ai societății și pe care l-am adus la cunoștiința Consiliului de Administrație și prin acesta Adunării Generale a Acționarilor care a dispus în 2010 o verificare de fond a operațiunilor intermediarilor”.

În aprilie 2010, Chelu a transmis către conducerea Hidroconstrucția o scrisoare expresă de preluare a pachetului majoritar de acțiuni a societății printr-o operațiune de majorare a capitalului social și subscriere a noilor acțiuni emise de companiile controlate de el. În aceeași perioadă, Cătălin Chelu l-a contactat pe directorul S.C Hidroconstrucția, propunându-i o înțelegere în vederea înscrierii sale ca acționar în Registrul Acționarilor în pofida dispozițiilor actului constitutiv al acesteia ce interzicea transmiterea acțiunilor către persoane din afara societății. ”Totodată, Cătălin Chelu mi-a transmis că acțiunile transmise spre înregistrare în Registrul acționarilor îi aparțin și că deține, prin intermediari, 15% din societate. Mai mult, Cătălin Chelu a solicitat prin G. Constantinescu să-i transferăm 2 sucursale ale Hidroconstrucția, (una dintre ele fiind cea de la Argeș) în vederea administrării acestora și «suntem lăsați în pace». În susținerea celor de mai sus, precizez că în noiembrie 2011, Cătălin Chelu și Gabriel Constantinescu au fost arestați pentru încercarea acestora de mituire a chestorului Dan Fătuloiu, printre altele și în scopul convingerii subsemnatului de a accepta înscrierea lui Cătălin Chelu în Registrul acționarilor Hidroconstrucția”, declară directorul Timofti. Pentru că această tactică nu a dat rezultate, omul de afaceri și acoliții săi și-au înființat propria asociație de acționari cu cei racolați prin intermediul unor salariați și chiar a unor lideri de sindicat. – PROMPT MEDIA, sursa: Jurnalul de Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.