Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Liderii statelor UE cer noi sancţiuni împotriva Rusiei

Bruxelles: Liderii statelor UE cer noi sancţiuni împotriva Rusiei

DISTRIBUIȚI

rusia-sanctiuni134316 – 27012015 – Liderii celor 28 de state membre UE au anuntat marti, intr-un comunicat de presa, ca iau in calcul noi sanctiuni pentru Rusia dupa atacul sangeros al separatistilor pro-rusi asupra civililor si militarilor ucraineni din orasul Mariupol. Reactia sefilor de stat si de guvern din UE este una surprinzatoare pentru analisti, fiind extrem de rare cazurile cand Consiliul European da un comunicat de presa in afara intalnirilor regulate, potrivit Hotnews.ro.

In comunicat, liderii de stat si de guvern fac recomandari pentru reuniunea ministrilor de externe care va avea loc joi.

„Ne exprimam ingrijorarea legat de deteriorarea situatiei de securitate si umanitare ine stl Ucrainei. Condamnam uciderea civililor in timpul bombardamentelor asupra orasulu Mariupol pe 24 ianuarie 2015. Sesizam dovezi ale unui sprijin tot mai mare oferit de catre Rusia separatistilor, care subliniaza responsabilitatea Rusiei. Indemnam Rusia sa condamne acitunile separatistilor si sa implementeze acordurile de la Minsk. Amintim de concluziile formulate de Consiliul European din 18 decembrie 2014, cand am afirmat ca UE va ramane pe pozitii si ca suntem pregatiti sa luam masuri suplimentare daca este nevoie. In lumina situatiei care s-a inrautatit cerem Consiliului de Afaceri Externe (care va avea loc joi – n.r.) sa evalueze situatia si sa aiba in vedere actiuni care se impun, in special masuri de natura restrictiva, care sa vizeze implementarea rapida si cuprinzatoare a acordurilor de la Minsk. Vom evalua situatia la urmatoarea noastra reuniune”, se arata in comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.