Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: 2 % din taxele pe jocurile de noroc pentru Ministerul Tineretului...

Bucureşti: 2 % din taxele pe jocurile de noroc pentru Ministerul Tineretului și Sportului

DISTRIBUIȚI

133880 –  08012015 – Ministerului Tineretului și Sportului(MTS) i se alocă 2 % din taxele percepute pentru obținerea licenței de organizare a jocurilor de noroc, a autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, precum și din taxa de acces, în urma Ordonanței de Urgență 92/2014 din 30 decembrie 2014. 

Alocarea unei părți din taxele pe jocuri de noroc către tineret și sport reprezintă o practică întâlnită în toate statele din Europa Occidentală, aici mă gândesc mai ales la aportul Loteriei din Marea Britanie la finanțarea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, sau la cazul Irlandei, țară în care Loteria a fost fondată chiar cu scopul de a susține domenii ca sportul, tineretul sau sănătatea.”  a declarat Gabriela Szabo, Ministru al Tineretului și Sportului.

Taxele colectate de către stat de pe urma jocurilor de noroc ajung anual în jurul sumei de 700 de milioane de euro. Din această sumă MTS va încasa 2 %, conform OUG 92 / 2014.

Proiectul O.U.G. 92/ 2014 a fost inițiat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și Ministerul Finanțelor Publice, susținut de Ministerul Tineretului și Sportului.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.