Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Administratorul fostei Euroticket Company, trimis în judecată

Bucureşti: Administratorul fostei Euroticket Company, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 133917 –09012015 –  Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Traian Miclăuş, administrator al fostei SC Euroticket Company SRL (devenită Operativ Logistic SRL) pentru infracţiunile de înşelăciune, delapidare şi abuz în serviciu, toate în formă continuată.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată firmele Operativ Logistic SRL (fostă Euroticket Company SRL) pentru înşelăciune în formă continuată, Grupul de Management al Creanţelor Z SRL, Universal Agrozootehnica SRL şi Software & Hardware Industry SRL pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că Traian Miclăuş, împreună cu Euroticket Company SRL, unitate emitentă de bilete de valoare (tichete de masă, tichete cadou) a indus în eroare 12 mari retaileri (Dedeman, Romania Hypermarche, Kaufland, Auchan Romania, Rewe Romania, Mega Image, Real Hypermarket, Profi Rom Food, Lidl Discount, Billa Romania, Artima şi Carrefour Romania) determinându-i să accepte la plată tichete de masă şi tichete cadou, puse în circulaţie în luna decembrie 2010, fără intenţia de a le deconta, provocând astfel un prejudiciu de 11.008.549,86 lei.

În calitate de director al Euroticket Company, Miclăuş şi-a însuşit din gestiunea societăţii comerciale amintite, în mod repetat, din iunie 2010 şi până iunie 2011, suma de 3.363.792 lei, plătind prestaţii simulate de consultanţă pe care şi-ar fi acordat-o lui însuşi. Suma de bani amintită era plătită Euroticket Company de angajatori pentru tichetele remise (tichete care urmau a fi încredinţate angajaţilor), aparţinea retailerilor care acceptau tichetele ca mijloc de plată și se afla vremelnic în gestiunea Euroticket Company. Legea interzice ca banii necesari decontării de tichete să fie folosiți în alte scopuri de unităţile emitente ale biletelor de valoare. Suma menționată anterior a fost retrasă în numerar, prin 208 operațiuni, din soldul de casă al Euroticket Company. Miclăuș a început să delapideze societatea comercială Euroticket Company, în condiţiile în care a iniţiat negocieri cu o altă firmă pentru vânzarea clientelei şi a activelor.

În acelaşi context, Miclăuş a început să treacă din fondurile Euroticket Company sume importante de bani sau creanţe în patrimoniul altor societăţi comerciale pe care le controla; dacă în vara anului 2010, atunci când făcea demersuri de prelungire a autorizării, Euroticket Company avea disponibilul necesar decontării tichetelor aflate în circulație, în luna noiembrie 2010 societatea comercială nu mai avea sumele necesare nici în bancă, nici în casă și nu deținea nici creanțe neîncasate pentru a putea deconta tichetele emise.

Astfel, în calitate de director al Euroticket Company, Miclăuş a plătit, în perioada februarie – martie 2011, 1.200.000 lei din banii societăţii comerciale amintite, către o firmă terţă (pentru servicii fictive) în vederea stingerii în parte a unei datorii personale; a asumat în numele Euroticket Company, în perioada 2010-2012, obligaţii împovărătoare faţă de societatea comercială afiliată Grupul de Management al Creanţelor Z SRL, în valoare de 16.065.440 lei (din care s-au plătit 5.072.532,14 lei); a scos 7.588.291 lei din patrimoniul Euroticket Company, în perioada 2010-2011, şi i-a transferat în beneficiul unor societăţi comerciale afiliate, prin plăţi pentru servicii fictive sau inutile (în special de consultanţă ori IT, pretins a fi prestate de Universal Agrozootehnica SRL, de Mondial Agrozootehnica SRL), prin plata (către Software & Hardware Industry SRL) unei garanţii de execuţie şi a unor chirii (anticipat, pe termen lung) asumate cu rea credinţă, dar şi prin împrumuturi acordate unor firme afiliate și stinse printr-un mecanism fraudulos de compensare.

Prejudiciul rezultat din delapidare e de 3.363.792 lei, iar cel din abuz în serviciu, de 8.788.291 lei (plăţi către Black Phantom SRL şi către societăţi afiliate).

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile și asupra conturilor bancare apartinând inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, şi, suplimentar, interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau de lichidare, interdicţia iniţierii fuziunii, a divizării, a reducerii capitalului social  şi interzicerea unor operaţiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa, cu excepţia măsurilor de conservare faţă de Grupul de Management al Creanţelor, Software & Hardware Industry, Universal Agrozootehnica, iar faţă de Operativ Logistic, suspendarea procedurii de dizolvare sau de lichidare şi interzicerea unor operaţiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa, cu excepţia măsurilor de conservare. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.