Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Alta serie de alesi locali incompatibili

Bucureşti: Alta serie de alesi locali incompatibili

DISTRIBUIȚI

 134288 – 26012015 – ANI anunţă că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 14 actuali sau foști aleși locali. Primarul comunei vâlcene Șușani, Gheorghe Staiu, s-a  aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 iunie 2008 – 23 octombrie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al S.C. Staiu Damir SNC.

Fostul edil al comunei Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, Ancuța Daniela Belu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 – 7 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în cadrul S.C. M.K. Pază și Protecție S.R.L., iar, în perioada 8 august 2012 – 4 februarie 2013, a deținut și funcția de membru în Consiliul de administrație al Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu.

Fostul primar al comunei Clinceni, judeţul Ilfov, Adrian Budeanu, a fost incompatibil între 7 iunie 2010 și 1 noiembrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Liceului cu Program Sportiv Clinceni.

Primarul din Odoreu, judetul Satu Mare, Dumitru Dorel Pop, s-a aflat în incompatibilitate între 18 iunie 2008 – 18 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al S.C. Papillon S.R.L.

Un alt fost primar incompatibil este cel din Burla, județul Suceava, Viorel Pintiliuc, care, în perioada 30 iunie 2012 – 9 aprilie 2013, a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al S.C. Metalo-Chimice S.R.L.

Și fostul viceprimar din comuna Maliuc, judeţul Tulcea, Florentina Maioru, s-a aflat în incompatibilitate, în perioada septembrie 2013 – 31 martie 2014,  întrucât  a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de membru în Consiliului de administrație al Școlii Gimnaziale Maliuc.

Un alt viceprimar incompatibil este cel din Sântandrei, județul Bihor, Sebastian Tocai, care, în perioada 26 iunie 2012 – 7 mai 2014, a deținut,  simultan cu funcția de viceprimar, și funcțiile de administrator la S.C. Sedanpro Trans S.R.L. și S.C. Pro Kamarad S.R.L.

Consilierul județean Marin Antonescu, din cadrul CJ Dâmbovița, a fost incompatibil întrucât a mai deținut funcția de administrator al S.C. Parc Industrial Mija S.A. și în perioadele 17 iulie 2008 – 18 februarie 2009 și 24 februarie  – 23 iulie 2012, iar funcția de administrator public al Consiliului Județean Dâmbovița în perioada 24 februarie – 25 iulie 2012.

Și Buzas Istvan Attila,  consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Huedin, judeţul Cluj, a fost incompatibil, întrucât, în perioada deținerii funcției publice, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a încheiat cu Liceul Teoretic ”Octavian Goga” Huedin, Jud. Cluj (instituție aflată sub autoritatea C.L. al Orașului Huedin), două contracte de prestări servicii, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003.

Consiliera locală din cadrul CL Orșova, Oana Mirela Iovanovici, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 iulie 2013, întrucât  deține, simultan cu funcția de consilier local, și funcția de asistent medical în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială, serviciu cu personalitate juridică aflat în subordinea C.L. al Municipiului Orșova.

Consilierul local în cadrul Consiliului Local al Comunei Mărgău și fost primar (mandatul 2008 – 2012) Mircea Sorin Suciu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 octombrie 2010 – 27 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de Primar al Comunei Mărgău, și funcția de Vicepreședinte – membru în Consiliul de administrație al S.C. Ocolul Silvic Mărgău S.R.L.

Consilierul local în cadrul CL Șoimuș, judeţul Hunedoara, Mirel Daniel Dubar, a fost incompatibil, întrucât, în perioada exercitării mandatelor de consilier local, 2008 – 2012 și 2012 – 2016, în calitate de administrator al S.C. Premier Dunami S.R.L., a emis facturi fiscale în cuantum de 24.226,43 lei către Primăria comunei Șoimuș (acte justificative pentru vânzarea / cumpărarea de produse și / sau servicii, respectiv înscrisuri sub semnătură privată prin care se constată executarea unei operațiuni comerciale), obiectul tranzacției între societatea comercială și primărie fiind furnizarea unor materiale de construcție.

Fostul consilier local în cadrul CL Râmnicu Sărat, Nicolae Tronaru,  s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului, 2008 – 2012, întrucât S.C. Spot S.R.L. (societatea comercială la care acesta deține funcția de administrator și calitatea de asociat) a furnizat produse în valoare totală de 94.123 lei (conform facturilor fiscale) către Poliția Locală Râmnicu Sărat, Serviciul Public de Asistență Socială Râmnicu Sărat și Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Sărat, instituții aflate în subordinea Consiliului Local Râmnicu Sărat.

Consilierul superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Vâlcea și fostul Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Golești, Constantin Mihai, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie – 20 septembrie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția publică de consilier superior în cadrul C.J. Vâlcea, și calitatea de Consilier local în cadrul C.L. al Comunei Golești. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.