Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ambasadorul Chinei în România: Invităm şi mai multe produse româneşti să...

Bucureşti: Ambasadorul Chinei în România: Invităm şi mai multe produse româneşti să intre pe piaţa chineză

DISTRIBUIȚI

Huo Yuzhen,133835 –  07012015 – Ambasadoarea Huo Yuzhen, aflata la final de mandat, a declarat, la receptia de ramas bun, ca in cei trei ani petrecuti la Bucuresti relatiile sino-romane „au devenit mai stabile, mai eficiente si mai spectaculoase”, subliniind ca in 2013 Li Keqiang a fost primul premier chinez care a vizitat Romania in ultimii 20 de ani, iar Victor Ponta a fost de doua ori in China.

In ultima decada volumul comertului bilateral a crescut cu 34%. Exporturile Romaniei catre China s-au majorat de patru ori. Anul trecut, volumul relatiilor comerciale a depasit 4 miliarde de dolari„, a spus Huo Yuzhen.

Aceasta a dat asigurari ca investitiile chineze in Romania vor continua si a remarcat „progresele impresionate” care s-au realizat in ceea ce priveste cooperarea nucleara si energetica, anunţă Business 24.

Totodata, diplomatul i-a invitat pe producatorii romani sa vina in China cu mai multe produse: „Astazi, cetatenii chinezi pot gusta la ei acasa vinul romanesc Feteasca Neagra si apa Borsec. Acest lucru demonstreaza interconexiunile apropiate dintre piata romaneasca si cea chineza la toate nivelurile. Invitam si mai multe produse romanesti sa intre pe piata chineza„, a spus ea.

Huo Yuzhen s-a referit si de relatiile culturale bune, amintind de deschiderea recenta a doua institute Confucius in Romania, unul la Bucuresti si unul la Brasov.

In pofida distantei geografice dintre China si Romania, cele doua popoare au fost intotdeauna sincere unul cu altul si s-au tratat cu respect, fiind prietene la nevoie (…) In doar doua zile voi parasi Romania pentru a ma intoarce in China, tara mea natala. Puteti sa va imaginati ca inca dinainte de a pleca deja imi lipsesc romanii?”, a spus ambasadoarea, adaugand ca va manifesta in continuare interes pentru relatiile romano-chineze.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca este convins ca Huo Yuzhen pleaca de la Bucuresti in calitate de „prieten al Romaniei” si asta „ne face foarte mandri”.

In timpul mandatului dumneavoastra si al meu, pentru ca au fost mai mult sau mai putin in aceeasi perioada, cred ca relatia dintre tara dumneavoastra, Republica Populara Chineza, si Romania s-a dezvoltat in directia potrivita” din punct de vedere politic, dar si cultural si economic, a precizat Ponta.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.