Acasă Economie Bucureşti: Atenţionare pentru cei care vor să muncească în străinătate

Bucureşti: Atenţionare pentru cei care vor să muncească în străinătate

DISTRIBUIȚI

 134327 – 27012015 – Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada  19 – 23 ianuarie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.344.200 de lei. Au fost depistate 104 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 35 erau din județul Constanța și 18 din județul Argeș, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 968.700 de lei din care 610.000 de lei pentru muncă la negru. 26 de persoane au fost sancționate pentru că au acceptat să muncească fără încheierea unui contract individual de muncă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 375.500 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a unui echipament la un angajator din județul Neamț, pentru a fi prevenite posibile accidente.

Inspectorii de muncă au dispus la nivel național 4.744 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate în domeniile: relații de muncă și sănătate, securitate în muncă.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 47 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 22 au fost comunicate de Inspectoratul teritorial de muncă al  municipiului București.

”Semnale recente din mass media, legate de problemele pe care un grup de zece muncitori români care lucrau în Qatar le-au întâmpinat, ne determină să îi sfătuim pe toți cei care vor să muncească în străinătate să se informeze cu privire la firmele de plasare, să nu accepte mijlocirea unor persoane fizice și să se asigure că au un contract individual de muncă tradus în limba română, semnat cu angajatorul. De asemenea, să consulte paginile web ale inspectoratelor teritoriale de muncă pentru a se asigura că firmele de profil figurează pe listele din fiecare județ”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.