Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: BNR prezintă Parlamentului situaţia creditelor în franci elveţieni

Bucureşti: BNR prezintă Parlamentului situaţia creditelor în franci elveţieni

DISTRIBUIȚI

 134426 – 30012015 – Banca Naţională a României va trimite, săptămâna viitoare, Parlamentului date despre creditele în franci elveţieni, anunţă guvernatorul BNR Mugur Isărescu. El consideră majorarea francului cu 22 % drept un şoc asemănător unui seism. El a ţinut să atragă atenţia că măsurile propuse de guvernanţi în privinţa francului elveţian sunt doar nişte fantezii şi în situaţia de faţă nu este bine să acţionezi în pripă, notează Curierul Naţional.

Săptămâna viitoare, o lucrare mult mai detaliată și tehnică decât această, bineînțeles că aceasta are și rolul de a ușura înțelegerea, va fi prezentată Parlamentului României”, a declarat guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu apreciază creşterea francului elveţian drept un şoc pe piaţa valutară românească.

Cand apar asemea șocuri extreme, dați-mi voie să fac două comentarii: sunt exogene, majoritatea cazurilor sunt precum un seism, nu le știe nimeni , de aceea sunt și periculoase”, a continuat Isărescu.

Guvernatorul BNR atrage însă atenţia că măsurile luate „la cald” pot fi chiar şi mai dăunătoare.

Nu este bine să se lucreze la emoție puternică și in pripă. Regula este că măsurile luate in pripă pot fi mai dauntaoare decât orice altceva, acesta este cam un scenariu, să îl numesc horror, datorită consecințelor sale. Mă opresc aici, că mă pișcă limba să spun mai multe”, a mai spus acesta.  – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.