Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Borboly Csaba reales în cadrul Comitetului Regiunilor

Bucureşti: Borboly Csaba reales în cadrul Comitetului Regiunilor

DISTRIBUIȚI

BorbolyCsaba133994 –13012015 – Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a fost reales membru al Comitetului Regiunilor (CoR) în cadrul şedinţei Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), care a avut loc luni, 12 ianuarie la București. În conformitate cu prevederile articolului 305 al Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene, mandatul membrilor CoR este de 5 ani. Pe lângă șase reprezentanți ai consiliilor județene, în delegația României mai sunt aleși câte trei reprezentanți din partea orașelor, municipiilor și comunelor.

De-a lungul mandatului său, Borboly Csaba a înaintat 20 de amendamente, referitoare la politica de coeziune, energia din surse regenerabile, strategia în materie de deșeuri din plastic aflate în mediul înconjurător, locuri de muncă pentru tineret, strategia europeană a lipsei de adăpost, viitoarele politici ale UE în domeniul justiției și afacerilor interne, riscurile cu privire la obținerea rezilienței. Totodată, a fost ales în calitate de raportor pentru Învățământul superior european în lume și Clădiri sustenabile.

Borboly Csaba este membru al CoR din data de 13 septembrie 2012, după ce a fost ales în această funcție în cadrul reuniunii UNCJR. De asemenea, acesta este membru permanent în Comisia de protecție a mediului, schimbărilor climatice și politică energetică (ENVE) și a Comisiei de educație, tineret și cercetare (EDUC) din partea grupului Partidului Popular European.

Pe această cale doresc să le mulțumesc pentru susținere colegilor. Este foarte valoroasă activitatea Comitetului Regiunilor deoarece rolul acestuia este tot mai important în cadrul Uniunii Europene. Experiența ultimilor doi ani demonstrează faptul că prin munca în echipă se pot realiza multe obiective, se pot promova interesele și valorile locale la nivel european. Comitetul Regiunilor se ocupă cu oamenii, comunitățile și regiunile, iar dificultățile întâmpinate pot fi aduse în atenția reprezentanților Parlamentului European, Comisiei Europene și Consiliului European”, a declarat președintele Consiliului Județean Harghita.

 Acesta a mai adăugat că în continuare va pune accent în activitatea sa pe teme cum sunt sprijinirea regiunilor rurale, fermierii, micii producători, situația tinerilor, aspectele referitoare la migrație și drepturile minorităților. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.