Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: CCR lovește din nou Guvernul

București: CCR lovește din nou Guvernul

DISTRIBUIȚI

 134046 –14012015 – Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea privind adoptarea OUG 115/2013. Este vorba despre OUG care prevede stabilirea unui nou termen la care să fie finalizat procesul restituirilor. Contestația a fost depusă la CCR de fostul președinte, Traian Băsescu.

”În ziua de 14 ianuarie 2015, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiulart.146 lit.a) din Constituţia României şi al art.15 din Legea nr.47/1992 privindorganizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, încadrul controlului anterior promulgării, sesizarea formulată de Preşedintele României,domnul Traian Băsescu, referitoare la neconstituţionalitatea dispoziţiilor Legii privindaprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2013 pentru instituirea unuinou termen în care să se finalizeze situaţia prevăzută la art.6 alin.(1) din Legeanr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sauprin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist înRomânia, precum şi pentru prorogarea unor termene.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, aadmis, în parte, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art. IVdin Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2013 pentruinstituirea unui nou termen în care să se finalizeze situaţia prevăzută la art.6 alin.(1)din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, înnatură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimuluicomunist în România, precum şi pentru prorogarea unor termene suntneconstituţionale.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în decizia CCR. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.