Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consiliera ministrului şi secretar general adjunct din MAI au copiat inclusiv...

Bucureşti: Consiliera ministrului şi secretar general adjunct din MAI au copiat inclusiv documentele pregătite de DNA

DISTRIBUIȚI

 134075 – 15012015 – Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ingrid Luciana Popa Mocanu, consilier al ministrului Afacerilor Interne, şi faţă de Mihai Şova, secretar general adjunct în Ministerul AFacerilor Interne (MAI), pentru infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, anul trecut, dar și în acest an, Ingrid Luciana Popa Mocanu, consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul lui Mihai Șova la documente secrete, la care nu trebuia să aibă acces. Cei doi au fotocopiat documente cu scopul de a obține foloase necuvenite.

Ingrid Popa i-a permis accesul lui Șova la documente confidențiale, emise de DNA, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare, inclusiv miercuri 14 ianuarie 2015.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea DIPI al MAI.

Celor doi li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală și acuzațiile, după ce ieri, în urma percheziţiilor de la MAI, ei au fost ridicaţi şi aduşi la DNA pentru audieri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.