Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consiliul Concurenţei a amendat LPF

Bucureşti: Consiliul Concurenţei a amendat LPF

DISTRIBUIȚI

 134224 – 22012015  – Consiliul Concurentei anunta ca a amendat Liga Profesionista de Fotbal (LPF) pentru modul in care s-a facut vanzarea drepturilor de televizare catre firma Intel Sky Broadcast. LPF a cedat drepturile de televizare fara sa organizeze o licitatie, astfel ca s-a ajuns la o amenda importanta din partea Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei a amendat companiile Avenir Telecom si Euronet Service, dar si Liga Profesionista de Fotbal cu amenzi in valoare de 705.079 lei (aproximativ 156.340 euro).

„Este pentru prima data cand aplicam amenzi pentru nerespectarea angajamentelor. Scopul finalizarii unei investigatii prin acceptarea unor angajamente este restabilirea rapida a mediului concurential. Formularea de angajamente este o initiativa a companiilor implicate si orice modificare ulterioara a acestora sau a modului de aplicare se face doar in urma unei decizii a autoritatii de concurenta”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.