Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Decizie definitivă: Klaus Iohannis nu a fost în incompatibilitate

Bucureşti: Decizie definitivă: Klaus Iohannis nu a fost în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

 134172 – 21012015 – Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, miercuri, ca presedintele Klaus Iohannis nu a fost in incompatibilitate atunci cand ocupa funcţia de primar al Sibiului. Astfel, ICCJ a respins recursul ANI. Verdictul este definitiv, iar Klaus Iohannis ramane presedinte al Romaniei.

Instanta a audiat partile saptamana trecuta si a ramas in pronuntare, asteptand ca ANI sa depuna concluziile scrise, in asteptarea motivarii unei decizii a Curtii Constitutionale.

Desi era citat, Klaus Iohannis nu s-a prezentat, trimitand doar avocatul. In ziua respectiva presedintele a avut intalniri cu adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, si cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

Instanta suprema a judecat saptamana trecuta, pe fond, recursul ANI in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Reprezentantul ANI a solicitat admiterea recursului, mentionand ca si Curtea Constitutionala s-a pronuntat recent cu privire la constitutionalitatea articolului din legea alesilor locali, dar motivarea deciziei CCR nu a fost inca redactata.

In replica, avocatii lui Iohannis au cerut respingerea recursului depus de ANI. Unul dintre ei a argumentat ca ANI nu a dovedit starea de incompatibilitate a clientului sau, iar cel de al doilea a sustinut ca ANI recunoaste caracterul regional al societatii Apa si Canal, asa ca decizia CCR nu se aplica in acest caz.

ANI a stabilit ca Iohannis s-a aflat in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in Adunarile Generale ale Actionarilor de la societatile Apa Canal si Piete, dar acesta a contestat raportul si Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate in prima instanta, dupa care ANI a facut recurs. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.