Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA a pus sechestru pe bunuri de peste 140 milioane euro

Bucureşti: DNA a pus sechestru pe bunuri de peste 140 milioane euro

DISTRIBUIȚI

133794 –  05012015 – Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a fost vedeta sistemului judiciar în 2014. Procurorii anticorupţie au bătut toate recordurile. Anchetatorii nu au ocolit niciun domeniu. Magistraţi, politicieni, medici, profesori, preoţi au fost cercetaţi pentru fapte de corupţie, iar mulţi dintre ei şi-au pierdut libertatea.

Un sfert dintre preşedinţi de consilii judeţene au trecut în 2014 pragul DNA. Reţeta descoperită de procurori pare a fi utilizată pe scară largă în consiliile judeţene. Contractele din fonduri publice ajungeau la firmele preferate, contra unor comisioane de până la 15 la sută din valoarea lucrărilor.

Zece primari de oraşe şi municipii au dat cu subsemnatul la DNA. Printre ei, şi cel mai excentric dintre aleşii locali – Radu Mazăre, care a fost chiar la un pas de arest.

Dacă Gheorghe Ştefan a ajuns în arest pentru acuzaţiile din dosarul Microsoft, ceilalţi edili fie au acordat nelegal contracte, fie au fost implicaţi în retrocedări ilegale.

DNA are o divizie dedicată exclusiv anchetării magistraţilor care încalcă legea, în loc să o apere. Iar rezultatele nu au întârziat să apară – 36 de magistraţi au fost anchetaţi, arestaţi sau trimişi în judecată în anul 2014. Cei mai mulţi pentru că şi-au vândut deciziile care, pentru unii inculpaţi, făceau diferenţa între libertate şi închisoare.

Numărul celor puşi sub acuzare în 12 luni de procurorii anticorupţie este însă mult mai mare. DNA are în lucru aproape 5.000 de dosare. În cele în care s-a început urmărirea penală, anchetatorii au încercat şi recuperarea prejudiciului – 140 de milioane de euro, o avere adunată în bani, terenuri, clădiri şi maşini de lux. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.