Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Evaziune de două milioane de euro din ”afaceri” cu fier vechi

Bucureşti: Evaziune de două milioane de euro din ”afaceri” cu fier vechi

DISTRIBUIȚI

134374 – 29012015  – Peste 100 de poliţişti au efectuat joi 28 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale implicată în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală.

Poliţiştii verifică relaţiile comerciale desfăşurate de 12 societăţi comerciale din România şi trei societăţi comerciale din Marea Britanie, potrivit unui comunicat al IGPR.

În perioada 2010-2014, reprezentanţii firmelor respective nu au înregistrat în evidenţa contabilă veniturile realizate din comercializarea materialelor reciclabile (feroase şi neferoase) şi ar fi înregistrat documente de provenienţă pentru mărfuri comercializate de la firme tip ”fantomă”.

Sumele de bani încasate prin conturile bancare au fost ridicate în numerar, folosindu-se borderouri de achiziţii întocmite în fals.

De asemenea, a reieşit că, în 2012, ar fi fost realizate mai multe livrări către trei societăţi din Marea Britanie, nerecunoscute de acestea.

Prejudiciul cauzat este estimat depășește două milioane de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată de administratorii societăţilor, în perioada 2010 – 2014.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.