Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Geoană: Nu vreau să schimb o guvernare mediocră a PSD cu...

Bucureşti: Geoană: Nu vreau să schimb o guvernare mediocră a PSD cu o guvernare mediocră a PNL

DISTRIBUIȚI


133873 –  08012015 –
Senatorul Mircea Geoană pledează pentru un Guvern „de tip german”, adică o guvernare „de tip mare coaliţie până în 2016”. Parlamentarul exclus anul trecut din PSD spune că nu are „nici un fel de intenţie” ca prin votul său şi al apropiaţilor săi să schimbe „o guvernare mediocră a PSD-ului cu o guvernare mediocră a PNL-ului”, potrivit RFI Romania.

Mircea Geoană dă de înţeles că nu va vota moţiunea de cenzură a PNL: „Eu am spus-o şi cu alte ocazii şi vă reamintesc că voturile mele şi ale apropiaţilor mei au determinat căderea Guvernului Ungureanu, când eu eram într-un alt episod de a fi fost dat afară din partidul pe care l-am condus. În totdeauna eu nu am amestecat opinia mea şi eventual supărarea pe care am avut-o şi pe care o am, cu desenul mai mare strategic. Deci vă răspund extrem de clar: nu am nici un fel de intenţie ca prin votul meu şi al apropiaţilor mei care sunt numeroşi să schimb o guvernare mediocră a PSD-ului cu o guvernare mediocră a PNL-ului, n-am făcut nimic, aceeaşi Mărie cu altă pălărie”.

Senatorul pledează în schimb pentru „un mare proiect naţional”, după model german: „Dacă însă va exista un mare proiect naţional, un proiect în care să putem să venim cu o majoritate, de ce nu, de tip german, de ce să nu venim cu un proiect mult mai ambiţios pentru România, care propune o nouă regulă a jocului în economie, în politică, în societate, care-şi propune să nu mai creştem cu rate mediocre de creştere economică pe an, care să-şi propună un 5%, România ştie să facă 5% pentru următorii ani de zile, de creştere economică pe an, dacă va exista o propunere robustă de proiect autentic, de începere a unui nou drum în România, atunci nu voi ezita să pun umărul la un astfel de proiect. Dar cârpeli din acestea mărunte, cum s-a mai întâmplat, hai să schimbăm majoritatea prin mici cârpeli şi mici sau mari trădări, nu este stilul meu. Dacă-i un proiect mare pentru ţară, cu dragă inimă, dacă sunt chestiuni mediocre, nu, mulţumesc!”.

Mircea Geoană explică ce ar presupune „un Guvern de tip german”: „Un Guvern de tip german şi există o parte sănătoasă a PSD-ului şi o parte sănătoasă a actualei majorităţi, care sunt convins că ar spune da unei astfel de propuneri şi cred că o guvernare de tip mare coaliţie până în 2016 şi după aceea poate până în 2020 ar da României stabilitate, ne-ar permite să modificăm Constituţia şi să intrăm efectiv într-o zonă de construcţie şi mai puţin de perpetuare a legendei meşterului Manole. Adică un Guvern în care o puternică componentă de stânga, pe care sunt dispus să o anim şi să o coagulez, să aibă o propunere majoră pentru ţară, un mare proiect de ţară, astfel de proiect evident că mă interesează şi la care sunt dispus să pun umărul. Alte chestiuni mediocre nu mă interesează. Să schimbăm Guvernul PSD, care e cum e cu un Guvern PNL, care se arată să fie mai mult sau mai puţin cam la fel e o soluţie mediocră, iar eu în chestiuni mediocre nu mă bag”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.