Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Întrevederea premierului Victor Ponta cu vicepremierul bulgar Meglena Kuneva

Bucureşti: Întrevederea premierului Victor Ponta cu vicepremierul bulgar Meglena Kuneva

DISTRIBUIȚI

 134083 – 15012015 – Prim-ministrul Victor Ponta a primit-o joi pe Meglena Kuneva, vicepremierul pentru afaceri europene şi instituţionale al Bulgariei, în contextul vizitei pe care oficialul statului vecin o efectuează la Bucureşti, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Cei doi înalţi demnitari au trecut în revistă principalele aspecte de actualitate ale relaţiei bilaterale, cu accent pe aprofundarea dialogului la diverse nivele. În context, a fost convenită începerea pregătirii pentru organizarea, în România, în viitorul apropiat, a următoarei şedinţe comune de guvern în cadrul căreia să fie analizate perspectivele consolidării cooperării sectoriale și în plan european și regional, pe baza obiectivelor şi intereselor comune ale celor două state.

Premierul Ponta a subliniat potenţialul dezvoltării în  continuare a cooperării în domenii sectoriale, precum dezvoltarea regională, infrastructură, transporturi, energie, agricultură, tehnologia informaţiei şi comunicaţii. Au fost discutate și aspecte legate de  procesul de aderare a celor două țări la spațiul Schengen.

În cadrul întrevederii au fost, totodată, abordate subiecte de actualitate în plan european, cu accent pe măsurile de consolidare a creşterii economice şi creării de locuri de muncă și pe rolul Planului de Investiţii pentru Europa în promovarea unor proiecte de interes din domeniul energiei și al transporturilor, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.