Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii sportului

Bucureşti: Investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii sportului

DISTRIBUIȚI

 134176 – 21012015 – Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, au semnat un protocol de colaborarea privind strategia de dezvoltare a infrastructurii sportive în România. Strategia de dezvoltare a infrastructurii sportive din România se dezvoltă pe doi piloni interdependenți: dezvoltarea infrastructurii destinată sportului de masă și dezvoltarea infrastructurii pentru sportul de performanță, potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Pilonul destinat sportului de masă cuprinde 34 de obiective, are un buget de 17.2 milioane de euro și presupune construcția a 28 de săli de sport, 4 bazine de înot şi 2 minicomplexuri de sport.

Pilonul destinat sportului de performanță este împărțit în 18 obiective de infrastructură și are alocată o sumă  de 85.79 milioane de euro. În baza acestei sume se vor construi și/sau reabilita 5 complexuri sportive, 6 săli polivalente, 6 bazine de înot (din care 2 olimpice și 4 polo) şi un patinoar artificial.

”Aşa cum este firesc să se întâmple, ministerul de specialitate, Ministerul Sportului, a elaborat strategia de dezvoltare a acestui domeniu, am lucrat împreună. Iar, pe baza acestei strategii elaborate de ministru şi de colegii comniei Sale, Ministerul Dezvoltării Regionale, care este ministerul specializat în infrastructură în dezvoltarea investiţiilor, pe baza propunerilor de prioritizare din partea ministerului, finanţează aceste obiective de investiţii”, a declarat ministrul Dragnea.

”Pentru a creşte numărul bazei de selecţie, pentru a repoziţiona România în topul ţărilor care fac performanţă la competiţii, pentru a oferi condiţii de pregătire şi pentru a organiza evenimente de talie mondială este nevoie de un întreg context bine pus la punct şi de o revitalizare a întregului sistem sportiv din România. În acest sens Guvernul României, prin MDRAP, va investi în perioada 2015 – 2016 aproximativ 100 milioane de euro în reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii sportive din România”, a declarat ministrul Gabriela Szabo.

Obiectivele de infrastructură sportivă dezvoltate în parteneriat cu MDRAP au termen de realizare sfârșitul anului 2016. Strategia de dezvoltare a infrastructurii sportive are la bază Strategia Națională a Sportului 2014 -2020 realizată de Ministerul Tineretului și Sportului și propunerile punctuale făcute de către reprezentanții comunităților locale unde se vor realiza aceste obiective, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.