Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Klaus Iohannis: Muzeul Naţional de istorie este depozitarul Tezaurului istoric și...

Bucureşti: Klaus Iohannis: Muzeul Naţional de istorie este depozitarul Tezaurului istoric și al mărturiilor fundamentale ale țării

DISTRIBUIȚI

 ziua culturii - romfilatelia134075 – 15012015 – Preşedintele României Klaus Iohannis a participat alături de  ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, parlamentari, deputaţi, membri ai comisiei de cultură din Parlament, oameni de cultură şi reprezentanţii Romfilatelia la evenimentul “Muzeul Național de Istorie a României – Un nou început”, dedicat Zilei Culturii Naționale.

Marcând pentru prima dată Ziua Culturii Naționale, în calitate de șef al statului, Klaus Iohannis a menționat că Muzeul Național de Istorie a României, este „locul din centrul Capitalei ce semnifică în cel mai înalt grad temeinicia statului român din punct de vedere al culturii și al istoriei”, fiind „depozitarul Tezaurului istoric și al mărturiilor fundamentale ale țării”.

Evenimentul s-a organizat în contextul Zilei Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie, marcând simbolic un nou început, nu doar din prisma reorganizării Muzeului Național de Istorie a României, ci fiind și un nou început în seriile și evenimentele filatelice ale anului 2015.

Așa cum a afirmat directorul general al Romfilatelia, Cristina Popescu, filatelia românească a marcat Ziua Culturii Naționale „printr-un produs filatelic special, un întreg poștal dedicat Muzeului Național de Istorie a României – Un nou început, instituție al cărei tezaur s-a regăsit în patrimoniul filatelic încă din 1971.”

De asemenea, șeful statului a ținut să facă o scurtă completare înainte de a prezenta oficial produsul filatelic: „Înainte să semnez îmi face mare plăcere să spun că nu este prima dată când semnez o astfel de ediție cu ocazie specială, prima a fost cu ocazia Capitalei Culturale Europene în 2007 și dacă acest proiect al nostru, Centenarul României Moderne, va deveni realitate, ne vom aminti cu mare plăcere de acest moment.”

Realizat într-o manieră grafică și artistică deosebită, întregul poștal reproduce elemente din istoria poporului român, precum o brățară dacică de aur de la Sarmizegetusa Regia și un fragment din Columna lui Traian. Sigla muzeului și timbrul înfățișând clădirea acestuia întregesc conceptul plicului de corespondență.

În încheierea evenimentului dedicat Zilei Culturii Naționale, Klaus Iohannis, împreună cu directorul Muzeului Național de Istorie a României au semnat panoul filatelic realizat cu această ocazie, iar șeful statului a ștampilat întregul poștal emis de Romfilatelia. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.