Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MAI, cu forţe suplimentare în stradă de Ziua Principatelor

Bucureşti: MAI, cu forţe suplimentare în stradă de Ziua Principatelor

DISTRIBUIȚI

 134251 – 23012015  –  Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a cerut suplimentarea efectivelor de ordine şi siguranţă publică, precum şi a celor care asigură intervenţia în situaţii de urgenţă în scopul bunei desfăşurări a manifestărilor publice organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Poliţiştii vor acţiona pentru protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Aproape 5.300 de poliţişti de la structurile de ordine publică vor fi la datorie sâmbătă, 24 ianuarie a.c., în întreaga ţară, potrivit unui comunicat al MAI.

1.500 de jandarmi sunt mobilizaţi în Capitală, în municipiile Iaşi şi Focşani, precum şi în alte localităţi, având misiunea de a lua măsurile necesare pentru ca evenimentele prilejuite de sărbătorirea Zilei Unirii să se desfăşoare în condiţii de linişte şi siguranţă.

Efective ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite pentru a preveni şi gestiona, la nevoie, situaţiile periculoase care se pot produce în locurile unde vor fi organizate evenimente la care se aşteaptă participarea unui număr mare de cetăţeni. Aproximativ 500 de pompieri sunt mobilizaţi în localităţile unde vor avea loc manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

Totodată, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiţi să intervină cu 13 elicoptere şi avionul SMURD pentru executarea misiunilor aero-medicale, care implică transportul medical de urgenţă al pacienţilor aflaţi în stare gravă.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, în întreaga ţară vor fi organizate peste 60 de evenimente publice la care sunt aşteptaţi în jur de 50.000 de oameni. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.