Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministerul Sănătăţii retrage două loturi de vaccin pentru adolescenti

Bucureşti: Ministerul Sănătăţii retrage două loturi de vaccin pentru adolescenti

DISTRIBUIȚI

 134210 – 22012015  – În urma sesizărilor privind posibile reacţii adverse pe care le-au avut câteva zeci de copii în urma vaccinării, Ministerul Sănătăţii a retras două loturi de vaccin diftero-tetanic cumpărate în anii 2013 – 2014 pentru vaccinarea copiilor aflaţi în clasele a VIII-a sau a IX-a.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP București a analizat posibilele reacții adverse înregistrate în urma utilizării vaccinului diftero-tetanic care se administrează, gratuit, elevilor din clasa a VIII-a în cadrul Calendarului obligatoriu de vaccinare.

În urma analizei s-a constatat că au fost înregistrate un număr de 53 posibile reacții adverse post- vaccinare (RAPI) în 5 județe.

Din cele 53 cazuri, 41 cazuri au fost vaccinate cu 2 loturi de vaccin achiziționate în anii 2013 și 2014.

Pentru a se exclude problemele de calitate ale produsului vaccinal, Ministerul Sănătății a decis oprirea celor 2 loturi identificate de la utilizare până la obținerea rezultatelor analizei de calitate care va fi efectuată de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, anunță ms.ro

De asemenea, autoritățile sanitare au anunțat reprezentanții producătorului produsului vaccinal despre situația apărută.

Facem precizarea că, până în prezent, au fost înregistrate manifestări ușoare și tranzitorii care s-au remis spontan și nu au pus în pericol sănătatea elevilor.

Vaccinarea este o metodă de imunizare activă, profilactică, împotriva unor boli, prin inocularea unui vaccin.

Menționăm că, administrarea vaccinurilor presupune și posibila apariție a unor reacții post – vaccinare normale (reacții locale, durere locală, febră de scurtă durată etc). – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.