Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Economiei vrea reorganizarea Oltchim înainte de privatizare

Bucureşti: Ministrul Economiei vrea reorganizarea Oltchim înainte de privatizare

DISTRIBUIȚI

ENERGIE_oltchim2133838 –  07012015 – Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, a declarat în cadrul unei întâlniri cu  administratorii judiciari ai Oltchim S.A., consorţiul format din RomInsolv şi BDO Business Restructuring, si cu o delegatie a  Sindicatului Liber Oltchim, că prioritară este reorganizarea Oltchim înainte de privatizare pentru cresterea interesului unui cumpărător capabil să sustină activitatea combinatului.

”Evolutia financiară din ultimul an, ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă”, a afirmat Mihai Tudose, potrivit unui comunicat al Ministrului Economiei, Comerţului şi Turismului.

Totodată, ministrul le-a declarat atât administratorilor judiciari, cât si reprezentantilor sindicatelor de la Oltchim că plata salariilor compensatorii restante ale celor disponibilizati trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului si că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de solutie.

Administratorii judiciari ai Oltchim, la rândul lor, au arătat că cifra de afaceri a societătii a crescut de la intrarea în insolventă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând, pentru pima dată în ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de cca. 580.000 euro în lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut.

Totodată, cei 2.247 de angajati ai Oltchim îsi primesc lună de lună drepturile salariale, mai putin restantele salariale de 2,5 luni înregistrate înainte de intrarea în insolvenţă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.